Όσοι κάνετε διατροφή, θα τα λατρέψετε
Μια καταπληκτική συνταγή για μπιφτέκια super food με λαχανικά και πουρέ λαχανικών που θα τους ξετρελάνει όλους. Αν λατρεύετε τα μοσχαρίσια μπιφτέκια αλλά τα θέλετε πιο υγιεινά και ελαφρά, ακολουθήστε αυτή τη συνταγή με τα super foods και θα με θυμηθείτε! Όσοι κάνετε διατροφή, θα τα λατρέψετε. Τα μπιφτέκια λόγω των λαχανικών που μπαίνουν στον κιμά, γίνονται πολύ αφράτα και ζουμερά. Η βρώμη σας βοηθάει ώστε να πλάσετε τα μπιφτέκια εύκολα.
Υλικά
- 1 kg μοσχαρίσιο άπαχο κιμά
- 1 μέτρια ντομάτα
- 2 μέτρια κρεμμύδια
- 2 μέτρια καρότα
- 2 κολοκυθάκια τρυφερά
- 2 πιπεριές κόκκινη και κίτρινη
- 1/2 φλ. νιφάδες βρώμης
- 4 κ.σ. ξίδι
- 1 κ.σ. ρίγανη
- 2-3 κ.σ. μαϊντανό και φρέσκο δυόσμο
- Αλάτι
- Πιπέρι
- Για το σερβίρισμα
- Πουρές λαχανικών
- Ανάμεικτη πράσινη σαλάτα
Για τα μπιφτέκια
Αρχικά θα τρίψουμε τα λαχανικά, σε ψιλό τρίφτη, τρίβουμε το καρότο και το κολοκύθι. Στη συνέχεια σε χοντρό τρίφτη τρίβουμε το κρεμμύδι και τη ντομάτα. Έπειτα ψιλοκόβουμε τις πιπεριές στο blender. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα μπολ τον κιμά και περιχύνουμε με το ξίδι. Προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά, ντομάτα, κρεμμύδι, κολοκύθι, καρότο, πιπεριά καθώς επίσης τα μυρωδικά ψιλοκομμένα και τις νιφάδες βρώμης.
Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι στα μπιφτέκια. Ζυμώνουμε για αρκετή ώρα τον κιμά με τα λαχανικά, μέχρι σχεδόν ν’ αλλάξει χρώμα. Αφήνουμε τον κιμά σκεπασμένο στο ψυγείο για 30 λεπτά. Πλάθουμε 5 μεγάλα μπιφτέκια και τα πατάμε ελαφρά στις παλάμες να πλατύνουν. Ζεσταίνουμε αντικολλητικό τηγάνι χωρίς λιπαρή ουσία και ψήνουμε τα μπιφτέκια 5 λεπτά από κάθε πλευρά.
Εναλλακτικά, ψήνουμε τα μπιφτέκια στο φούρνο, τοποθετώντας τα πάνω σε σχάρα, μέσα σε ένα ταψάκι. Ψήνουμε για 15 λεπτά σε καλά προθερμασμένο φούρνο, στους 200°C, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα. Τα μπιφτέκια είναι ψημένα, όταν μετά το χρόνο ψησίματος, τρυπήσουμε το κέντρο τους και το υγρό που βγαίνει είναι διάφανο. Μπορείτε να πλάσετε πολλά μπιφτέκια και να τα διατηρήσετε στη κατάψυξη καλά τυλιγμένα.
Πηγή: argiro.gr