Μια συνταγή της αγαπημένης Γκόλφω
Mια πολύ ωραία συνταγή, χωρίς λάδια και με πολύ ωραία υλικά. Αυτά τα μπιφτέκια λαχανικών αξίζουν μια θέση στο τραπέζι σου!
Υλικά
- -3 πατάτες βρασμένες και καθαρισμένες
- -250 γρ.ανάμικτα λαχανικά βραστά
- -2 κρεμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
- -μανιτάρια προαιρετικά
- -πιπεριές χρωματιστές κυβάκια
- -μπρόκολο τριμμένο
- -κολοκυθάκι τριμμένο
- -1 χούφτα ψιλοκομμένο σπανάκι baby
- -2 κουταλιές μαϊντανό ψιλοκομμένο
- -1 κουταλιά κυβάκια ντομάτα
- -1 κουταλιά άνηθο
- -μία τσιμπιά δυόσμο
- -μία τσιμπιά μοσχοκάρυδο
- -κρεμμύδι τριμμένο ή αποξηραμένο
- -σκόρδο σκόνη
- -πάπρικα γλυκιά, ρίγανη, μαύρο πιπέρι, αλάτι
- -1 κτσ. καλαμποκάλευρο
Εκτέλεση
- Ξεκινάμε την συνταγή πολτοποιώντας τις πατάτες με ένα πιρούνι.
- Στο ίδιο μπωλ, προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά και ανακατεύουμε καλά.
- Από την ζύμη, πλάθουμε μπαλάκια τα οποία πασπατεύουμε με καλαμποκάλευρο ή σιμιγδάλι.
- Μπορούμε επίσης να στρώσουμε σε πάγκο με καλαμποκάλευρο την ζύμη, να της δώσουμε σχήμα και να την κόψουμε όπως θέλουμε με τη σπάτουλα.
- Τα κομμάτια της ζύμης τα βάζουμε σε ένα ταψί με ελαφρώς λαδωμένη λαδόκολλα και τα αλείφουμε με λίγο λάδι.
- Ψήνουμε στους 250 βαθμούς για 45 λεπτά.
Πηγή: xrysessyntages.gr