Μπανόφι γιαουρτιού

Image by KamranAydinov on Freepik

Θες να απολαύσεις το αγαπημένο σου Μπανόφι χωρίς ενοχές; Σου έχω τη λύση!

Το μπανόφι είναι από τα πιο αγαπημένα γλυκά, που δύσκολα μπορείς να πεις όχι. Δυστυχώς όμως είναι κι αυτό μια γλυκιά αμαρτία αφού δεν λυπάται τις θερμίδες. Παρακάτω λοιπόν θα βρεις μια συνταγή η οποία θα σε κάνει να μπορείς να απολαμβάνεις το αγαπημένο σου γλυκό χωρίς ενοχές!

Υλικά:

  • 80 γρ. χουρμάδες χωρίς κουκούτσι
  • 5 κ.σ. γάλα
  • 1/2 κ.γ. βανίλια
  • 500 γρ. γιαούρτι 2%
  • 2 μικρές μπανάνες σε φέτες
  • 3 κ.σ. φιστίκια σπασμένα

Εκτέλεση:

Αρχικά κόψε τους χουρμάδες και βάλ’ τους σε ένα μπολ με βραστό νερό. Άφησέ τους για 5 λεπτά ή μέχρι να μαλακώσουν και σούρωσε.

Χτύπα τους στο μίξερ με το γάλα και τη βανίλια μέχρι να ομογενοποιηθεί. Μετέφερε σε ένα τηγάνι και ζέστανε χαμηλά για 5 λεπτά μέχρι να καραμελώσει και άσε να κρυώσει. Μοίρασε το γιαούρτι σε 4 μπολ ή βάζα και ρίξε από πάνω την καραμέλα από χουρμάδες. Πασπάλισε με τις φέτες μπανάνας και τα φιστίκια και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.

Διαβάστε
ακόμα