Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μπακλαβάς με ‘’πιέτες’’ της γιαγιάς Μαρίκας μας!

Εύκολος, γρήγορος και πεντανόστιμος!

Ίσως ο μοναδικός μπακλαβάς που δεν γεμίζεις σιρόπι και φυσικά δεν ΜΟΥΛΙΑΖΟΥΝ τα ΦΥΛΛΑ. Φυσικά είναι πολύ εύκολος να τον φτιάξεις! Ο συγκεκριμένος μπακλαβάς ξεχωρίζει διότι είναι απίστευτα τραγανός και γευστικός! Δεν τρέχουν σιρόπια και παραμένει αφράτος για πολλές μέρες!

Υλικά

  • ½ 450 ΓΡ Φύλλο κρούστας.
  • 3 κουταλιές σούπας τριμμένη φρυγανιά.
  • 3 κούπες κοφτές καρύδια τριμμένα.
  • 1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη χοντρή.
  • 1 κουταλάκι κοφτό του γλυκού κανέλλα.
  • 200 γρ. βούτυρο αιγοπρόβειο.
    ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ
  • 1 και ½ ποτήρι (375 γρ) ζάχαρη.
  • 1 ποτήρι νερό (250 γρ).
  • 1 κουταλάκι της σούπας λεμόνι.
  • 1 στικ βανίλια.

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε τα υλικά για το σιρόπι. Βράζουμε ΧΩΡΙΣ ΑΝΑΚΑΤΕΜΑ,ΧΩΡΙΣ ΚΑΠΑΚΙ ΚΑΙ ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΒΑΛΟΥΜΕ ΚΟΥΤΑΛΙ ΓΙΑ να μην ζαχαρώσει. Βράζουμε για 6 λεπτά από την στιγμή που θα πάρει βράση. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς αέρα. Βάζουμε το βούτυρο να ζεσταθεί και να πάρει μια βράση. Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την φρυγανιά, τα καρύδια την ζάχαρη, την κανέλα. Παίρνουμε 2 φύλλα κάθε φορά για να κάνουμε τις πιέτες μπακλαβά. Αλείφουμε με πινέλο το πρώτο φύλλο και ρίχνουμε από το μείγμα καρυδιών.

Στη συνέχεια βάζουμε από πάνω το δεύτερο φύλλο, αλείφουμε με βούτυρο και ξαναρίχνουμε από το μείγμα. Ξεκινάμε να μαζέψουμε τα φύλλα κάνοντας τα πιέτες σαν βεντάλια και τοποθετούμε σε ταψί κάνοντας ένα κύκλο στην μέση σαν σαλιγκάρι. Αρχίζουμε από το κέντρο και φτάνουμε στις άκρες του ταψιού. Συνεχίζουμε έως ότου φτιάξουμε όλα τα φύλλα. Μην ξεχνάτε δυο-δυο. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά .Όταν βγει από το φούρνο ρίχνουμε το σιρόπι μας που είναι κρύο και αρκετά παχύρευστο.

Δείτε επίσης:

Χριστουγεννιάτικος Κορμός
Mυστικά για τα καλύτερα μελομακάρονα

Διαβάστε επίσης