Μια άλλη εκδοχή του μπακαλιάρου
Υλικά
Μαγείρεμα 20 λεπτά
4 μερίδες
- 3 (περίπου 600 γρ.) φιλετάκια μπακαλιάρου
- 4 κ.σ. ελαιόλαδο
- 1 φινόκιο
- 500 γρ. ντοματίνια
- 1 κρεμμύδι
- 100 γρ. λευκό κρασί
- Αλάτι-πιπέρι
- 1/4 ματσάκι μαϊντανό
- 1/4 ματσάκι δυόσμο (μόνο τα φύλλα)
- 2 κ.σ. κάπαρη
- 1 πρέζα μπούκοβο
- 2 κ.σ. θυμάρι
Οδηγίες μαγειρέματος
- 1Ζεσταίνουμε περίπου το μισό ελαιόλαδο και προσθέτουμε το κρεμμύδι ψιλοκομμένο, το φινόκιο και τα ντοματίνια. Σοτάρουμε για 5 με 6 λεπτά ως να μαλακώσουν τα υλικά μας.
Σβήνουμε με το κρασί και αφήνουμε πάνω στο μάτι μέχρι να εξατμιστεί περίπου η μισή ποσότητα.
Εν τω μεταξύ αλατοπιπερώνουμε τον μπακαλιάρο από τη μέσα πλευρά και ραντίζουμε με το υπόλοιπο λάδι.
Αραδιάζουμε τα λαχανικά μας σε ταψί και βάζουμε από πάνω τα κομμάτια μπακαλιάρου με το δέρμα προς τα πάνω και ψήνουμε στους 180°C αέρα σε προθερμασμένο φούρνο για 15 λεπτά.
Βγάζουμε από το φούρνο, ρίχνουμε από πάνω το μαϊντανό, το δυόσμο, το μπούκοβο, το θυμάρι και την κάπαρη.
Πηγή:https://cookpad.com/gr