Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

Μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη και χωρίς τύψεις, ένα τέλειο επιδόρπιο!

Αυτή η μους είναι αυτό ακριβώς που λέει και το όνομά της: μους σοκολάτας χωρίς ζάχαρη και χωρίς αυγά αλλά με γιαούρτι, τόσο ελαφριά που την τρως χωρίς τύψεις.

Υλικά

Για τη μους σοκολάτα χωρίς ζάχαρη

  • 250 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα ψιλοκομμένη (χωρίς ζάχαρη)
  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό με 2% λιπαρά (2 κεσεδάκια)
  • 100 γρ. γάλα

Για το γαρνίρισμα

  • Φρέσκα φρούτα (προαιρετικά)

Εκτέλεση

  • Θα χρησιμοποιήσουμε σοκολάτα χωρίς ζάχαρη. Αν δεν σας καλύπτει η γλύκα της σοκολάτας, μπορείτε να προσθέσετε οποιόδήποτε γλυκαντικό θέλετε.
  • Αφήνουμε το γιαούρτι στο πάγκο, να έρθει σε θερμοκρασία δωματίου.
  • Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα με ένα μαχαίρι.
  • Βάζουµε τη σοκολάτα σε μία μικρή κατσαρόλα και περιχύνουμε µε το γάλα.
  • Σε πολύ χαμηλή φωτιά αφήνουμε τη σοκολάτα με το γάλα, μέχρι να λιώσει τελείως, ανακατεύοντας κατά διαστήματα. Δεν θέλει πάνω από 2 λεπτά.
  • Αφού λιώσει η σοκολάτα, αφήνουμε για λίγα λεπτά το μείγμα να γίνει χλιαρό.
  • Βάζουμε τη λιωμένη σοκολάτα μέσα σε ένα μπολ. Αν θέλουμε, προσθέτουμε λίγο μέλι ή άλλο γλυκαντικό.
  • Προσθέτουμε το γιαούρτι και με μία σπάτουλα ή με ένα σύρμα, με γρήγορες κινήσεις ανακατεύουμε τη μους μέχρι να οµογενοποιηθεί και να χαθεί το γιαούρτι στη σοκολάτα.
  • Ισοµοιράζουµε τη μους σε 4 μεγάλα ή 6 μικρότερα ποτήρια.
  • Την αφήνουμε στο ψυγείο να παγώσει και να σταθεροποιηθεί για περίπου 1 ώρα.
  • Τη σερβίρουμε µε ψιλοκοµµένα φρέσκα φρούτα ή την απολαμβάνουμε σκέτη.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης