5 Τρόποι για να μεγαλώσεις τα μαλλιά σου γρήγορα!

Image by Freepik

Μια από τις σημαντικότερες περιποιήσεις που κάνει κάθε γυναίκα είναι τα μαλλιά

Ίσως να έχετε αναρωτηθεί πόσες ώρες δαπανείτε κάθε εβδομάδα στα μαλλιά σας. Προσωπικά το έχω μετρήσει και είναι κοντά στις ενενήντα εφτά ώρες ετησίως! Σε αυτές τις ώρες περιλαμβάνονται το λούσιμο, το στέγνωμα και το χτένισμα. Φυσικά δεν έχω συμπεριλάβει τις ώρες στο κομμωτήριο για βαφή, ανταύγειες, χτενίσματα, μάσκες.

Με λίγα λόγια η εμφάνιση της κόμης μας είναι πολύ σημαντικό στοιχείο. Πολλές φορές έχει τύχει να κόψουμε τα μαλλιά μας γιατί μας άρεσε ένα κούρεμα και επίσης πολλές φορές έχουμε μετανιώσει. Και ύστερα μας πιάνει μια μανία να μεγαλώσουμε τα μαλλιά μας πολύ γρήγορα. Υπάρχουν άραγε τρόποι για να βοηθήσουμε τα μαλλιά μας στο γρήγορο μεγάλωμα. Δεν είναι τόσο δύσκολο αρκεί να ακολουθήσεις κάποια βήματα.

Μείωσε όσο μπορείς τα προϊόντα χτενίσματος και το πιστολάκι

Μακριά από τις πρέσες μαλλιών ταλαιπωρούν πολύ τα μαλλιά! Κάνουν ψαλίδα στα μαλλιά και σπάνε πάρα πολύ την τρίχα με αποτέλεσμα τα μαλλιά να αργούν να μεγαλώσουν.

Προσοχή στα προϊόντα που χρησιμοποιείς

Πολλά από αυτά είναι ακατάλληλα για τα μαλλιά σου. Αντί να τα βοηθήσετε, τα επιβαρύνετε και κατά συνέπεια τα μαλλιά σας αργούν να μεγαλώσουν. Διαλέγουμε λοιπόν σωστό σαμπουάν και μάσκα για θρέψη και ενυδάτωση με βιταμίνες.

Το σωστό βούρτσισμα είναι σημαντικό γιατί δεν σπάει η τρίχα

Επιλέξτε μια βούρτσα με αραιά δόντια και ξεμπλέξτε σιγά -σιγά τα μαλλιά σας. Δώστε λίγο χρόνο στο χτένισμα και χρησιμοποιήστε απαλές κινήσεις! Επίσης φροντίστε να μην τα ξεμπερδεύετε συνέχεια! Όσο πιο συχνά, χρησιμοποιείτε τη βούρτσα τόσα περισσότερα σπασίματα δημιουργείτε, με αποτέλεσμα να μην μακραίνουν γρήγορα.

Δείτε ακόμα
Στιλάτα Γυναίκεια Πορτοφόλια

Βάψιμο μαλλιών

Οι συχνές τεχνικές εργασίες όπως βαφή, ανταύγειες κτλ εκτός την ανανέωση που μας προσφέρουν, δυστυχώς αποδυναμώνουν την τρίχα κάνοντας την ευάλωτη. Προσπαθήστε λοιπόν να μην βάφετε συχνά τα μαλλιά σας. Όλες οι βαφές όσο καλές και να λένε ότι είναι δεν είναι τίποτε άλλο από ένα χημικό προϊόν.

Μάσκες

Τα μαλλιά μας έχουν ανάγκη τις μάσκες μαλλιών καθώς τα αναζωογονούν και τα θρέφουν. Οι μάσκες μαλλιών λοιπόν είναι μία εξαιρετική μορφή περιποίησης που καλό θα ήταν να την κάνετε μια με δύο φορές την εβδομάδα! Στο εμπόριο κυκλοφορούν θρεπτικές μάσκες με έλαια και βιταμίνες. Επίσης μια φορά το μήνα επισκέψου το κομμωτήριο σου και κάνε εκεί μια μάσκα ενυδατική θα σε βοηθήσει πολύ στο μεγάλωμα των μαλλιών σου. Ακολουθήστε σωστά τα βήματα και το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!

Φάε υγιεινά

Τα φρούτα, τα λαχανικά και κάποια κρέατα περιέχουν συστατικά τα οποία χρειάζονται για να μακρύνουν και να μεγαλώσουν, τα νύχια και τα μαλλιά σου. Φτιάξε λοιπόν ένα ωραίο μενού, που να περιλαμβάνει όλα αυτά.

Image by Freepik

Διαβάστε
ακόμα