Ξεχωριστή συνταγή
Ένα δροσερό γιαούρτι, πίτες για σουβλάκια και μια σαλάτα με βραστά λαχανικά είναι τα ιδανικά συνοδευτικά γι’ αυτές τις απίθανες μπριζόλες.
Υλικά
Μερίδες: 4
- 4 μοσχαρίσιες σπαλομπριζόλες, περίπου 400-500 γρ. η καθεμία
- 1 μέτριο ξερό κρεμμύδι, σε μικρά καρέ
- 1 μικρή πιπεριά τσίλι, ψιλοκομμένη
- 150 ml σάλτσα σόγιας
- 2 κουτ. γλυκού μέλι θυμαρίσιο
- 1 κουτ. γλυκού πελτές ντομάτας
- 1 κουτ. σούπας μουστάρδα
- 1 κουτ. γλυκού ξίδι βαλσαμικό
- 1/2 κουτ. γλυκού μπούκοβο καυτερό
- 4-5 κουτ. σούπας χοντροκομμένα φύλλα βασιλικού
- ελαιόλαδο για το άλειμμα
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μοσχαρίσιες γλυκοπικάντικες μπριζόλες στον φούρνο, αρχικά τακτοποιούμε τις μπριζόλες σε ταψί που να τις χωράει ακριβώς σε μία στρώση.
- Στη συνέχεια, τις αλατοπιπερώνουμε και από τις δύο πλευρές.
- Σε μπολ ανακατεύουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά.
- Περιχύνουμε τις μπριζόλες με τη μαρινάδα και τις γυρίζουμε ώστε να καλυφθούν καλά.
- Καλύπτουμε με μεμβράνη και αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 1 ώρα.
- Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C, στη λειτουργία τoυ αέρα.
- Βγάζουμε τις μπριζόλες από το ψυγείο, αφαιρούμε τη μεμβράνηκαι φουρνίζουμε.
- Ψήνουμε για 15-20 λεπτά ή μέχρι να γίνουν οι μπριζόλες όπως μας αρέσουν.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr