Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Με αυτές τις 3 φράσεις μπορείς να κάνεις νέους φίλους όποια κι αν είναι η ηλικία σου

Ψάχνεις φίλους; Πάρε μερικές ιδέες

Κάποιοι άνθρωποι, είναι γεννημένοι για να γνωρίζουν νέα άτομα και να έχουν μεγάλες παρέες. Πηγαίνουν σε μία συναυλία και επιστρέφουν έχοντας κανονίσει να πιούν καφέ την επομένη, με κόσμο που γνώρισαν στην ουρά για μπίρα. Πηγαίνουν σε πάρτι και τους είναι πανεύκολο να πιάσουν την κουβέντα σε οποιονδήποτε, σε απόλυτα φιλικό επίπεδο. Στις διακοπές, έχουν γνωρίζει τους ντόπιους από το πρώτο βράδυ και, το επόμενο πρωί, τους χαιρετά με το όνομά τους ο ιδιοκτήτης του καφενείου του χωριού. Ε, δεν είμαστε όλοι έτσι. Κάποιοι, έχουμε να κάνουμε νέους φίλους από το Πανεπιστήμιο.

Παρακάτω, θα δούμε ότι με τη χρήση 3 μόνο φράσεων, μπορούμε να διευρύνουμε τον κοινωνικό κύκλο μας σε κάθε ηλικία.

«Μου αρέσει το *τάδε* σου. Πού το πήρες;»

Δεν υπάρχει ευκολότερος τρόπος να πιάσεις κουβέντα, από ένα κοπλιμέντο. Μπορεί να τρομάζεις στην ιδέα να μιλήσεις σε έναν εντελώς άγνωστο, ωστόσο έρευνα έχει βρει πως, ενώ μόνο το 40% των ατόμων πίστευαν πως θα συζητούσαν όντως με κάποιο άτομο που προσέγγισαν, το 92% των ατόμων που προσεγγίστηκαν ήταν θετικά για κουβέντες. Δηλαδή, εσύ μπορεί να νομίζεις πως δεν θα σου μιλάνε. Αν τους μιλήσεις, όμως, το πιθανότερο είναι να καταλήξετε σε ενδιαφέροντα διάλογο.

«Χάρηκα που σε γνώρισα. Να κανονίσουμε να τα πούμε κάποια στιγμή»

Έστω ότι γνωρίζεις νέα άτομα και περνάτε καλά και θες να ξαναβρεθείτε. Τι πιο φυσικό από το να το εκφράσεις; Κι όχι μόνο αυτό, αλλά να κάνεις όντως το βήμα και να προτείνεις να βγείτε συγκεκριμένη μέρα.

«Ξέρεις κανένα καλό μέρος για *μία δραστηριότητα*;»

Οι άνθρωποι τείνουν να συμπαθούν τους ανθρώπους που τους συμπαθούν. Ζητώντας συστάσεις δίνεις το μήνυμα ότι εκτιμάς κάποιον, εκτιμάς τη γνώμη του και είσαι περίεργος για όσα έχει να πει. Δοκίμασε να ρωτήσεις για ένα βιβλίο, ένα χόμπι ή μια ταινία που τους άρεσε.

Πηγή:https://jenny.gr

Διαβάστε επίσης