Πώς θα την φτιάξεις εύκολα;
Τα μήλα είναι στην εποχή τους τώρα και μήπως πρέπει να τα αξιοποιήσεις όπως τους αναλογούν; Αυτή τη φορά, μπορείς να φτιάξεις μια ζουμερή και νόστιμη μαρμελάδα, την οποία θα απολαμβάνεις για τους υπόλοιπους μήνες.
Υλικά
400 γρ. κόκκινα μήλα, καθαρισμένα και κομμένα σε μέτρια καρέ
150 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
1 ξύλο κανέλας
1 πρέζα γαρύφαλλο σε σκόνη
1 πρέζα μοσχοκάρυδο σε σκόνη
Χυμό από μισό λεμόνι
Εκτέλεση
Σε μια μεγάλη κατσαρόλα ρίχνεις τα μήλα, τη ζάχαρη, την κανέλα, το γαρύφαλλο, το μοσχοκάρυδο και το χυμό λεμονιού και τα αφήνεις να βράσουν σε χαμηλή φωτιά για μισή περίπου ώρα ανακατεύοντας για να μην κολλήσει. Όταν μαλακώσουν τα μήλα βγάζεις τη μαρμελάδα από τη φωτιά και περιμένεις μέχρι να γίνει χλιαρή όχι να κρυώσει.
Την πολτοποιείς στο multi σε δόσεις και στη συνέχεια την βάζεις σε αποστειρωμένα βάζα. Την διατηρείς εκτός ψυγείου μέχρι να ανοίξεις το βάζο.