Μανιάτικη πατατοσαλάτα με αβοκάντο

Forever Woman

Εμπλουτισμένη με αβοκάντο και με τις πατάτες ψημένες αντί βραστές.

Η μανιάτικη σαλάτα με πορτοκάλι και ελιές γίνεται ένα πλήρες και πεντανόστιμο πιάτο.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  1.500 γρ. πατάτες Κύπρου, σε μικρούς κύβους
  •  2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες, σπασμένες
  •  2 κλωνάρια δεντρολίβανο
  •  1 μεγάλο ώριμο αβοκάντο, σε μικρούς κύβους
  •  χυμός από 1 λεμόνι
  •  1 φρέσκο κρεμμυδάκι, σε λεπτές ροδέλες
  •  60 γρ. πράσινες ελιές, σε κομματάκια
  •  ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  •  τα φύλλα από 2-3 κλωνάρια μαϊντανό, ψιλοκομμένα
  •  4-5 κλωνάρια μάραθος, ψιλοκομμένα
  •  4 πορτοκάλια, χωρισμένα στις φέτες τους (αφαιρούμε όσες περισσότερες ίνες μπορούμε)
  •  140 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε την μανιάτικη πατατοσαλάτα με αβοκάντο προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C.
  2. Σε ένα μέτριο ταψί ανακατεύουμε τις πατάτες, το σκόρδο, το δεντρολίβανο και 40 ml από το ελαιόλαδο.
  3. Απλώνουμε ομοιόμορφα τις πατάτες και ψήνουμε για 20 λεπτά, ανακατεύοντας μερικές φορές.
  4. Σε μια σαλατιέρα βάζουμε το αβοκάντο (το ραντίζουμε αμέσως με τον χυμό λεμονιού για να μη μαυρίσει), το κρεμμυδάκι, τις ελιές, το ξύσμα πορτοκαλιού, τα μυρωδικά, αλάτι και πιπέρι.
  5. Μόλις βγάλουμε τις πατάτες από τον φούρνο, τις ρίχνουμε αμέσως στη σαλατιέρα, προσθέτουμε το υπόλοιπο ελαιόλαδο και ανακατεύουμε καλά.
  6. Τακτοποιούμε από πάνω τις φέτες πορτοκαλιού και σερβίρουμε.

Πηγή:https://www.gastronomos.gr