Μακιγιάζ για χλωμή επιδερμίδα!


pale skin

Το να έχεις χλωμό δέρμα μπορεί να σε κάνει μερικές φορές να νιώθεις άτονη ειδικά όταν είσαι κουρασμένη

Πίστεψε με όμως δεν έχεις να ζηλέψεις απολύτως τίποτα από τις πιο σταρένιες επιδερμίδες, καθώς με σωστό μακιγιάζ μπορείς να απογειώσεις τη χλωμή σου επιδερμίδα. Δες λοιπόν μερικά απλά tips μακιγιάζ που μπορείς να ακολουθήσεις αν έχεις χλωμή επιδερμίδα!

Πάντα αντιηλιακό

Το αντηλιακό είναι απαραίτητο ανεξαρτήτως του χρώματος της επιδερμίδας σου. Ένα παραπάνω όμως για εσένα που είσαι ανοιχτόχρωμη, με αποτέλεσμα να είσαι επιρρεπής στα ηλιακά εγκαύματα. Ποτέ λοιπόν μην ξεχνάς να φοράς αντηλιακό, ανεξάρτητα αν έξω έχει συννεφιά. Με αυτόν το τρόπο θα αποφύγεις οποιαδήποτε βλάβη που προκαλεί η έκθεση στον ήλιο.

Καφέ eyeliner

Ήρθε ο καιρός να αποχαιρετήσεις το μαύρο σου eyeliner και να το αντικαταστήσεις με ένα καφέ. Το καφέ eyeliner κάνει μικρότερη αντίθεση με το δέρμα σου και δεν είναι τόσο έντονο με αποτέλεσμα το τελικό look να είναι πιο αρμονικό.

Απέφυγε τις έντονες αντιθέσεις στις σκιές

Μια σκούρα σκιά δημιουργεί έντονη αντίθεση με το δέρμα σου και σε δείχνει υπερβολικά έντονη. Διάλεξε λοιπόν πιο ήπιες αποχρώσεις όπως bronze, καφέ ή γκρι σκιές που είναι λίγο πιο κοντά στο χρώμα του δέρματος καθώς το αποτέλεσμα θα είναι πιο φυσικό.

Μην το παρακάνεις με το ρουζ

Αν βάλεις αρκετό ρουζ στα ζυγωματικά σου τότε το αποτέλεσμα μόνο αρμονικό δεν θα είναι. Αυτό που πρέπει να κάνεις είναι να τοποθετήσεις μια φυσιολογική δόση ρουζ αλλά κυρίως τη σωστή απόχρωση. Απέφυγε τις σκούρες αποχρώσεις και προτίμησε πιο ήπιες αποχρώσεις όπως ροζ και ροδακινί που είναι πιο κοντά στο φυσικό σου χρώμα.

Πες ναι στα nude κραγιόν

Τα nude κραγιόν είναι ιδανικά για την ανοιχτόχρωμη επιδερμίδα σου. Μπορείς να δοκιμάσεις διάφορες αποχρώσεις και φυσικά να τα φορέσεις όλες τις ώρες της ημέρας. Αν όμως δεν είσαι φαν των nude αποχρώσεων, μπορείς να δοκιμάσεις ένα έντονο κόκκινο κραγιόν που ναι μεν θα έρθει σε αντίθεση με το δέρμα σου, αλλά το αποτέλεσμα θα είναι απίστευτα glamorous. 

Τip: Αν επιλέξεις ένα έντονο κραγιόν φρόντισε να κρατήσεις το υπόλοιπο μακιγιάζ σου σε ήπιους τόνους.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα