Mακαρόνια με σάλτσα ντομάτας

Μακαρονάδα με σάλτσα από καρότα

Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα και προσθέστε τυρί Parmesan αν επιθυμείτε.

Υλικά:

  • 300 γραμμάρια μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
  • 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
  • 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, γεύση
  • Τυρί Parmesan για το σερβίρισμα (προαιρετικά)

Οδηγίες:

  1. Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
  2. Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
  3. Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πώς θέλετε την πυκνότητά της.
  4. Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
  5. Ανακατέψτε τα μακαρόνια στη σάλτσα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσουν τη γεύση.
  6. Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα και προσθέστε τυρί Parmesan αν επιθυμείτε.