Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα και προσθέστε τυρί Parmesan αν επιθυμείτε.
Υλικά:
- 300 γραμμάρια μακαρόνια (της αρεσκείας σας)
- 1 κουτί σάλτσα ντομάτας
- 1 κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
- 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι και πιπέρι, γεύση
- Τυρί Parmesan για το σερβίρισμα (προαιρετικά)
Οδηγίες:
- Βράστε τα μακαρόνια σύμφωνα με τις οδηγίες στη συσκευασία. Στραγγίστε και αφήστε στην άκρη.
- Σε μια κατσαρόλα, ζεστάνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν.
- Προσθέστε τη σάλτσα ντομάτας και ανακατέψτε. Αφήστε τη σάλτσα να σιγοβράσει για περίπου 15-20 λεπτά, ανάλογα με το πώς θέλετε την πυκνότητά της.
- Προσθέστε αλάτι και πιπέρι για γεύση.
- Ανακατέψτε τα μακαρόνια στη σάλτσα και αφήστε τα να σιγοβράσουν για λίγα λεπτά ώστε να απορροφήσουν τη γεύση.
- Σερβίρετε τα μακαρόνια σε πιάτα και προσθέστε τυρί Parmesan αν επιθυμείτε.