Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Μάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη

Απολαυστικά κάθε ώρα

Αυτό το μάφιν με βρώμη θα αρέσει και στον διαιτολόγο σας! Δεν έχει ζάχαρη και γλυκαίνει με φυσικό τρόπο, χάρη στις μπανάνες.

Υλικά

Τεμάχια: 8

  •  120 γρ. νιφάδες βρώμης
  •  1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  •  1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
  •  3 ώριμες μπανάνες
  •  120 γρ. αμυγδαλοβούτυρο ή φιστικοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη)
  •  1 μεγάλο αυγό
  •  120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  •  60 γρ. αμύγδαλα ή φυστίκια, χοντροκομμένα, ή κουβερτούρα με στέβια, χοντροκομμένη

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε μάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα ταψάκι για μάφιν, σε κάθε θέση, από μία χάρτινη θήκη (καραμελόχαρτο) για μάφιν.
  3. Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης σε έναν πολυκόφτη και αλέθουμε μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
  4. Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τους ξηρούς καρπούς ή τη σοκολάτα και αλέθουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στον πολυκόφτη μας, μοιράζουμε τα υλικά σε δύο δόσεις και τα ενώνουμε στο τέλος σε μπολ.
  5. Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
  6. Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μάφιν, γεμίζοντάς τες σχεδόν μέχρι πάνω.
  7. Αν θέλουμε, σκορπίζουμε στην επιφάνεια κάθε μάφιν λίγες νιφάδες βρώμης.
  8. Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα. Τρυπάμε ένα μάφιν και αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμα.
  9. Αφήνουμε, τα μάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης