Απολαυστικά κάθε ώρα
Αυτό το μάφιν με βρώμη θα αρέσει και στον διαιτολόγο σας! Δεν έχει ζάχαρη και γλυκαίνει με φυσικό τρόπο, χάρη στις μπανάνες.
Υλικά
Τεμάχια: 8
- 120 γρ. νιφάδες βρώμης
- 1½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1/2 κουτ. γλυκού μαγειρική σόδα
- 3 ώριμες μπανάνες
- 120 γρ. αμυγδαλοβούτυρο ή φιστικοβούτυρο (χωρίς ζάχαρη)
- 1 μεγάλο αυγό
- 120 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
- 60 γρ. αμύγδαλα ή φυστίκια, χοντροκομμένα, ή κουβερτούρα με στέβια, χοντροκομμένη
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε μάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, χωρίς ζάχαρη, αρχικά προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
- Στη συνέχεια, βάζουμε σε ένα ταψάκι για μάφιν, σε κάθε θέση, από μία χάρτινη θήκη (καραμελόχαρτο) για μάφιν.
- Βάζουμε τις νιφάδες βρώμης σε έναν πολυκόφτη και αλέθουμε μέχρι να γίνουν σαν αλεύρι.
- Προσθέτουμε όλα τα άλλα υλικά εκτός από τους ξηρούς καρπούς ή τη σοκολάτα και αλέθουμε μέχρι να αναμειχθούν καλά. Αν δεν χωράνε όλα μαζί στον πολυκόφτη μας, μοιράζουμε τα υλικά σε δύο δόσεις και τα ενώνουμε στο τέλος σε μπολ.
- Προσθέτουμε τους ξηρούς καρπούς ή τα κομματάκια σοκολάτας και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι.
- Μοιράζουμε το μείγμα στις θήκες μάφιν, γεμίζοντάς τες σχεδόν μέχρι πάνω.
- Αν θέλουμε, σκορπίζουμε στην επιφάνεια κάθε μάφιν λίγες νιφάδες βρώμης.
- Ψήνουμε για 20-25 λεπτά και δοκιμάζουμε με οδοντογλυφίδα. Τρυπάμε ένα μάφιν και αν η οδοντογλυφίδα βγαίνει στεγνή, είναι έτοιμα.
- Αφήνουμε, τα μάφιν με βρώμη, μπανάνες και αμυγδαλοβούτυρο, να κρυώσουν πάνω σε σχάρα.
πηγή:https://www.gastronomos.gr