Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Light Muffins χωρίς βούτυρο & αυγό

Μια πανεύκολη συνταγή για τους λάτρεις των γλυκών

Πόσες φορές έχεις αναρωτηθεί αν υπάρχει τρόπος να απολαμβάνεις τα αγαπημένα σου γλυκά σε μια πιο light εκδοχή; Ειδικά αν αγαπάς πολύ τα γλυκά και δεν μπορείς να τους αντισταθείς αυτό είναι ένα αιώνιο ζήτημα που σε απασχολεί… Αυτή τη φορά, ψάξαμε και βρήκαμε για σένα την πιο sweet και light συνταγή για τα αγαπημένα σου muffins. Δεν έχουν βούτυρο μέσα, ούτε αυγό, οπότε είναι και με πιο λίγες θερμίδες. Ότι πρέπει για σένα τη γλυκατζού!

Υλικά 

1 φλ. ζάχαρη
¾ φλ. σησαμέλαιο (ή καλαμποκέλαιο)
1 ½ κουτ. σούπας ξίδι
1 ½ κουτ. σούπας κονιάκ
1 βανίλια
1 πρέζα αλάτι
Ξύσμα από 2 πορτοκάλια
2/3 φλ. χυμό πορτοκαλιού
1 κ.γλ. σόδα
1 φλ. νερό
Μισο φλ. κακάο
3 φλ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Εκτέλεση

Μέσα σε μπολ βάλε ζάχαρη, λάδι, ξύδι, κονιάκ, αλάτι, ξύσμα από 2 πορτοκάλια και βανίλια. Ανακάτεψε πολύ καλά με κουτάλι να λιώσει η ζάχαρη. Έπειτα, πρέπει να διαλύσεις τη σόδα στον χυμό και να τα προσθέσεις. Επειδή αφρίζει και χύνεται, είναι καλό να το κάνεις πάνω από το μπολ με τα υλικά. Πρόσθεσε το νερό. Κοσκίνιζεις το αλεύρι, το baking powder και το κακάο και τα ρίχνεις μέσα στο μείγμα. Ανακάτεψε με κουτάλι. Αδειάζεις το μείγμα σε 12 ατομικά φορμάκια. Ψήνεις στον αέρα στους 150°C – 160°C για 20 λεπτά περίπου. Τα αφήνεις να σταθούν στη φόρμα για 10 λεπτά, έπειτα το ξεφορμάρεις και το γαρνίρει με ό,τι θέλεις: γλάσο, μαρμελάδα, ζάχαρη άχνη ή λιωμένη σοκολάτα. Τα muffins σου είναι έτοιμα!

Διαβάστε επίσης