Νηστίσιμο Κέικ Πορτοκαλιού Χωρίς Μίξερ

Forever Woman

Η πιο νόστιμη συνταγή για νηστίσιμο κέικ που υπάρχει!

Εύκολο νηστίσιμο Κέικ Πορτοκαλιού χωρίς μίξερ! Η πιο νόστιμη συνταγή για νηστίσιμο κέικ που υπάρχει!

Υλικά

Για το κέικ:

  • 530 γρ. αλεύρι “Κούλα”
  • 2 κ.γ. μπέικιν πάουντερ
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 530 γρ. φυσικός χυμός πορτοκάλι
  • 2 κ.γ. ξίδι λευκό
  • 1 κ.γ. μαγειρική σόδα
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 170 γρ. ηλιέλαιο
  • ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Για το γλάσο:

  • 120 γρ. άχνη
  • 3 κ.σ. φυσικός χυμός πορτοκάλι

Μέθοδος Εκτέλεσης

  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το αλάτι.
  • Σε ένα άλλο μπολ ρίχνουμε τον χυμό, προσθέτουμε το ξίδι, την μαγειρική σόδα και ανακατεύουμε καλά μέχρι να αφρίσει.
  • Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ηλιέλαιο, το ξύσμα πορτοκαλιού και ανακατεύουμε.
  • Ρίχνουμε το μείγμα στερεών στο μείγμα υγρών και ανακατεύουμε μέχρι να ομογενοποιηθούν. (ΠΡΟΣΟΧΗ: Μην ανακατέψετε πολύ)
  • Βάζουμε το μείγμα σε μια λαδωμένη στρόγγυλη φόρμα για κέικ και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 για περίπου 40′.
  • Αφήνουμε να κρυώσει και ξεφορμάρουμε.
  • Σε ένα μπολ ανακατεύουμε την άχνη με τον χυμό πορτοκαλιού.
  • Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε
ακόμα