Λάθη που κάνεις μετά τη γυμναστική!


Λάθη που κάνεις μετά τη γυμναστική!

Μόνο με το να τρέχουμε και να ιδρώνουμε δεν θα πετύχουμε και τον στόχο μας

Όσο χρόνο και προσπάθεια και αν έχεις καταβάλει στο γυμναστήριο, αν δεν κάνεις τις σωστές επιλογές μετά την προπόνηση δεν πρόκειται να έχεις τα επιθυμητά αποτελέσματα. Πρέπει να διορθώσουμε και τα πιθανά λάθη που κάνουμε και μετά την προπόνηση.

Μην ξεχνάς ότι η πραγματική πρόοδος θα γίνει αφού φύγεις από το γυμναστήριο, επειδή οι μύες σου θα ανακάμψουν και θα ξανά δημιουργηθούν. Αλλά μήπως εσύ η ίδια καταστρέφεις τις προσπάθειές που έχεις κάνεις μόνο και μόνο επειδή κάνεις λάθη μετά την προπόνηση; Δες λοιπόν ποια είναι αυτά ώστε να τα αποφύγεις!

Προσπερνάς την χαλάρωση

Πάρε λίγο χρόνο και άφησε τον καρδιακό σου ρυθμό και την αρτηριακή πίεση να επιστρέψουν στα φυσιολογικά τους επίπεδα, ώστε να μειώσεις τον κίνδυνο τραυματισμού. Καλό θα ήταν να τελειώνεις την προπόνηση σου με κάποιο ελαφρύ αερόμπικ ώστε να επιστρέψει το σώμα μας σε επίπεδο ηρεμίας.

Δεν τρως snack

Το φαγητό σου δίνει την ενέργεια που χρειάζεσαι και βοηθά τους μυς σου να επανέλθουν μετά την προπόνηση. Προτίμησε ένα σνακ που να συνδυάζει υδατάνθρακες και πρωτεΐνες, όπως ένα γιαούρτι με βατόμουρα ή μια χούφτα ξηρούς καρπούς.

Δεν αλλάζεις αμέσως ρούχα

Άλλαζε όσο το δυνατόν πιο σύντομα γίνεται. Τα ιδρωμένα ρούχα διατηρούν την υγρασία και φορώντας τα αφού τελειώσεις τη γυμναστική, μπορούν να οδηγήσουν σε μολύνσεις.

Φεύγεις χωρίς ντους

Μόλις τελειώσεις την προπόνηση κάνε αμέσως ντους! Αφήνοντας τον ιδρώτα να καθίσει στο δέρμα σου βοηθάς στην ανάπτυξη των βακτηρίων τα οποία μπορούν να προκαλέσουν εξανθήματα.

Πίνεις αλκοόλ

Η κατανάλωση αλκοόλ αμέσως μετά τη γυμναστική επιβραδύνει την αποκατάσταση των μυών, αφυδατώνει το σώμα σου και αυξάνει τον κίνδυνο θρομβώσεων.

Δεν κοιμάσαι

Ο ύπνος είναι απαραίτητος για το σώμα και τον οργανισμό σου! Με τον ύπνο το σώμα σου αρχίζει πραγματικά να θεραπεύεται και να χτίζει δυνατούς μύες.

Άλλαξε λοιπόν αυτές τις αυτοκαταστροφικές συνήθειες, αν θέλεις να δεις καλύτερα αποτελέσματα!

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα