Λαχταριστά pancakes σοκολάτας


Tα pancakes έχουν γίνει μια από τις πιο δημοφιλείς επιλογές για brunch

Και καλά κάνουν! Αφού είναι νόστιμα, εύκολα να φτιαχτούν και μπορείς να τα συνοδεύσεις με ό,τι θες. Ποιος είπε όμως ότι μπορούμε να τα απολαμβάνουμε μόνο έξω; H διαδικασία ώστε να τα φτιάξεις μόνη σου είναι πολύ γρήγορη και απλή. Ρίξε λοιπόν μια ματιά στην παρακάτω συνταγή ώστε να μπορείς να τα απολαμβάνεις οποιαδήποτε στιγμή θες!

Υλικά

  • 2 αυγά
  • Μισό φλυτζάνι ζάχαρη
  • Μισό φλυτζάνι βούτυρο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Μισό φλυτζάνι χλιαρό νερό
  • Μισό φλυτζάνι αλεύρι
  • 1 φλυτζάνι γάλα
  • 1 κουταλάκι του γλυκού μπεικιν
  • Μισό κουταλάκι γαρύφαλλο
  • 100 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη
  • λίγο λάδι για το τηγάνισμα
  • Λίγο μέλι και λίγο ζάχαρη άχνη για το γαρνίρισμα

Υλικά για τη σος σοκολάτας

  • 200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • 50 γρ. βούτυρο
  • 2 κουταλάκια μέλι
  • Μισό φλυτζάνι κρέμα γάλακτος (115 γρ.)

Εκτέλεση

Για τις τηγανίτες: Λιώσε τη σοκολάτα σε μπεν μαρί και άσε τη στην άκρη να παγώσει λίγο. Στη συνέχεια χτύπα σε ένα μπολ τα αυγά, το βούτυρο, τη ζάχαρη, το αλάτι, το αλεύρι, το γάλα, το μπεικιν και το γαρύφαλλο. Χτύπησε καλά όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει ένα ομοιόμορφο μείγμα.

Όταν γίνει ένας χυλός, σκέπασε το με μία πετσέτα κουζίνας και άφησε το για μισή ώρα για να φουσκώσει το μείγμα. Σε ένα τηγάνι, βάλε το λάδι και αφού ζεσταθεί πάρε κουταλιές και φτιάξε τηγανίτες σε ό,τι σχήμα και μέγεθος προτιμάς.

Τηγάνισε για 2-3 λεπτά τις τηγανίτες και από τις δύο πλευρές τη καθεμία, μέχρι να ροδίσουν. Τις βάζουμε σε ένα πιάτο με χαρτί κουζίνας για να τραβήξει το περιττό λάδι. Σέρβιρε με ζάχαρη άχνη και τη σος σοκολάτας. Μπορείς άμα θες να σερβίρεις με μαρμελάδα της επιλογής σου ή κάποιο υλικό που προτιμάνε τα παιδιά σου αλλά και εσύ.

Για τη σος σοκολάτας: Βάλε σε ένα κατσαρολάκι, το βούτυρο και τη σοκολάτα για να λιώσουν καλά. Χαμήλωσε τη φωτιά και ρίξε μέσα και τη κρέμα γάλακτος και τέλος το μέλι. Ανακάτεψε για 5-10 λεπτά και απόσυρε από τη φωτιά. Όταν κρυώσει λίγο η σοκολάτα, σέρβιρε τις τηγανίτες και καλή απόλαυση!

Διαβάστε επίσης