Δροσερή και ξεχωριστή!
Αυτή η πρωτότυπη αλμυρή τάρτα με ντοματίνια δεν χρειάζεται ψήσιμο. Για τη βάση της χρησιμοποιούμε τριμμένα παξιμάδια και για τη γέμιση κρεμώδη τυριά. Ωραία τόσο για το καθημερινό όσο και για ένα γιορτινό τραπέζι.
Υλικά
Κομμάτια: 6-8
Για τη βάση
- 300 γρ. παξιμάδια της αρεσκείας μας
- 80 γρ. αμύγδαλα, καβουρδισμένα
- 100 γρ. βούτυρο αγελαδινό, λιωμένο
Για τη γέμιση
- 500 γρ. κατσικίσιο τυρί τύπου σεβρ
- χυμός και ξύσμα από 1/2 λάιμ
- τα φύλλα από 5-6 κλωνάρια θυμαριού
- 350 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 20 γρ. ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- ελαιόλαδο, για το ράντισμα
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να φτιάξουμε την κρύα τάρτα με ντοματίνια, τυριά και βάση παξιμαδιού, ξεκινάμε με τη βάση και χτυπάμε στον πολυκόφτη τα παξιμάδια με τα αμύγδαλα, μέχρι να γίνουν χοντρή σκόνη.
- Αδειάζουμε σε μπολ και ανακατεύουμε με το βούτυρο μέχρι να γίνει ένα μείγμα σαν βρεγμένη άμμος.
- Το απλώνουμε στη βάση μιας φόρμας για τάρτα με διάμετρο 24-25 εκ. και πιέζουμε με τις παλάμες μας να στρώσει ομοιόμορφα.
Γέμιση
- Στον πολυκόφτη χτυπάμε το τυρί με τον χυμό, το ξύσμα, το θυμάρι και αρκετό πιπέρι, μέχρι να γίνουν μια αφράτη κρέμα.
- Απλώνουμε πάνω στη βάση ομοιόμορφα και βάζουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει.
Σερβίρισμα
- Στολίζουμε την τάρτα με τα ντοματίνια, πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και σκορπίζουμε το σχοινόπρασο.
- Ραντίζουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.
πηγή:https://www.gastronomos.gr