Δροσιστικό γλυκό με μόνο 3 υλικά


Και όμως είναι αλήθεια! Το παρακάτω γλυκό χρειάζεται ελάχιστο χρόνο και μόλις 3 υλικά

Το συγκεκριμένο γλυκό ονομάζεται Κωστάντζα. Είναι ένα δροσιστικό, καλοκαιρινό γλυκό που αν το δοκιμάσετε μια φορά είμαι σίγουρη ότι θα γίνει μέρος της καθημερινότητας σας. Ας δούμε λοιπόν πως μπορούμε να φτιάξουμε αυτό το πανεύκολο και πεντανόστιμο γλυκό!

Υλικά:

  • 1 φακελάκι ζελέ με γεύση φράουλα
  • 1 κεσεδάκι γιαούρτι
  • 1 κ.γ. μέλι

Εκτέλεση:

Αρχικά ρίχνουμε 300 ml καυτό νερό σε ένα σχετικά μεγάλο σκεύος. Στη συνέχεια ρίχνουμε τη σκόνη ζελέ και ανακατεύουμε με το σύρμα χειρός, μέχρι να διαλύσουμε τους κόκκους από τη σκόνη ζελέ.

Έπειτα, ρίχνουμε 300 ml παγωμένο νερό, και συνεχίζουμε το ανακάτεμα. Τοποθετούμε το μείγμα στο ψυγείο και περιμένουμε για λίγες ώρες. Προσοχή! Δε θέλουμε το μείγμα να γίνει σαν ζελέ, στερεό. Θέλουμε λίγο απλώς να σφίξει.

Μόλις το μείγμα σταθεροποιηθεί, το βγάζουμε από το ψυγείο και ρίχνουμε το γιαούρτι. Με το σύρμα χειρός, κάνουμε ένα καλό ανακάτεμα μέχρι το μείγμα να γίνει ομοιογενές.

Στη συνέχεια προσθέτουμε μια κουταλιά του γλυκού μέλι και ανακατεύουμε καλά μέχρι το μείγμα να είναι ομοιόμορφο. Τέλος, μοιράζουμε ισόποσα σε μπολάκια και τα βάζουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σφίξουν.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα