Κρύα ντοµατόσουπα

Forever Woman

Πεντανόστιμη κρύα ντοµατόσουπα

Φτιάξτε αυτή την πεντανόστιμη κρύα ντοµατόσουπα με ζουμερές και μυρωδάτες ντομάτες.

Υλικά

  • 1½ λίτρο ζεστός ζωμός κότας ή λαχανικών
  • 4 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 1.200 γραμ. ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 4 φέτες ψωμί χωρίς κόρα
  • θρυμματισμένo
  • 3 σκελίδες σκόρδο πολτοποιημένo
  • 1 φλ. τρίμματα φέτας
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 φλ. ελαιόλαδο
  • 3 κ.σ. ψιλοκομμένο βασιλικό
  • 1 κ.σ. ψιλοκομμένη ρόκα
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  • Φτιάχνουμε πρώτα το λάδι βασιλικού που θα χρησιμοποιήσουμε για να γαρνίρουμε την κρύα ντοματόσουπα.
  • Βάζουμε στο μπλέντερ το ελαιόλαδο, το βασιλικό και τη ρόκα.
  • Αλατοπιπερώνουμε.
  • Τα πολτοποιούμε, τα σουρώνουμε  και κρατάμε το ελαιόλαδο.

Για την κρύα ντοματόσουπα

  • Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο, προσθέτουμε το κρεμμύδι και τις ντομάτες και ανακατεύουμε.
  • Τα αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν για 10΄, μέχρι να μαλακώσουν.
  • Τα πολτοποιούμε με τη ράβδο στο μπλέντερ.
  • Τα ξαναβάζουμε στην κατσαρόλα και προσθέτουμε το ζωμό, το σκόρδο και το ψωμί. Σκεπάζουμε την κατσαρόλα και σιγοβράζουμε για 35΄, μέχρι να κρεμώσει και να πυκνώσει η σούπα.
  • Ανακατεύουμε συχνά, να λιώσει το ψωμί.
  • Προσοχή: η φωτιά να είναι μέτρια γιατί πιάνει η σούπα στην κατσαρόλα. Αλατοπιπερώνουμε προς το τέλος.
  • Μοιράζουμε τη ντοματόσουπα σε 6 βαθιά πιάτα. Προσθέτουμε τρίμματα φέτας και περιχύνουμε το πράσινο λάδι βασιλικού.
  • Σερβίρεται χλιαρή ή κρύα. Όχι καυτή!

Πηγή: argiro.gr