Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρουασάν

Ένα αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων

Ένα αγαπημένο έδεσμα μικρών και μεγάλων είναι τα αφράτα Κρουασάν! Με αυτή την συνταγή απλοποιώ τα βήματα για να μπορέσετε να φτιάξετε πεντανόστιμα σπιτικά Κρουασάν με ό,τι γέμιση σας αρέσει!

Υλικά

  • 375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. 
  • 375 γρ. σκληρό αλεύρι 
  • 1 πρέζα αλάτι 
  • 110 γρ. ζάχαρη       
  • 50 γρ. βούτυρο 
  • 35 γρ. φρέσκια μαγιά
  •    400 γρ. γάλα 
  •   πραλίνα ή σοκολάτα 
  • έξτρα βούτυρο 

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Αρχικά ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ 375 γρ. αλεύρι γ.ο.χ. και 375 γρ. σκληρό αλεύρι, τη ζάχαρη, το αλάτι, τη φρέσκια μαγιά, 50 γρ. κρύο βούτυρο, το γάλα και ζυμώνουμε σε χαμηλή ταχύτητα για 15′.
  2. Έπειτα βάζουμε τη ζύμη μας σε ένα μπολ, σκεπάζουμε με μεμβράνη και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να διπλασιαστεί.
  3. Στη συνέχεια δουλεύουμε λίγο τη ζύμη να αφρατέψει και σε αλευρωμένη επιφάνεια τη ζυμώνουμε, πλάθουμε ένα μπαστούνι και την κόβουμε σε 10 ίσα κομμάτια.
  4. Έπειτα φτιάχνουμε 10 μπάλες, τις ανοίγουμε με το πλάστη σε όσο πιο λεπτά φύλλα γίνεται.
  5. Απλώνουμε βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου στα φύλλα, την ίδια διαδικασία ακολουθούμε για όλα τα φύλλα και τα βάζουμε το ένα πάνω στο άλλο, δε βουτυρώνουμε το τελευταίο φύλλο.
  6. Όπως είναι όλα τα φύλλα μαζί ανοίγουμε τη ζύμη σε όσο πιο λεπτό φύλλο μπορούμε.
  7. Κόβουμε το φύλλο πρώτα στη μέση, μετά στα τέσσερα, στα έξι, στα οχτώ, να δημιουργηθούν 16 τρίγωνα, χαράζουμε με το μαχαίρι την βάση του κάθε τριγώνου, για να τυλίγεται εύκολα.
  8. Στη συνέχεια βάζουμε μία κουταλιά πραλίνα ή σοκολάτα, σε κάθε τρίγωνο και τα τυλίγουμε, ξεκινώντας από την φαρδιά πλευρά προς τη κορυφή του τριγώνου.
  9. Σε ταψί με στρωμένη λαδόκολλα, βάζουμε τα κρουασάν μας και τα αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσουν.
  10. Τέλος σλείφουμε με αυγό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα, στους 175 βαθμούς, για 20′ και σερβίρουμε.

Πηγή: dimitrismichailidis.com

Διαβάστε επίσης