Κρητικές χυλοπίτες με μελιτζάνες και φέτα

Forever Woman

Tο γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Όταν οι αγαπημένες χυλοπίτες παντρεύονται αρμονικά με φέτα και με μελιτζάνα, το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό!

Υλικά 

  • 500 γραμ. χυλοπίτες
  • 4 μελιτζάνες τσακώνικες
  • 1 ξερό κρεμμύδι
  • 6 ώριμες ντομάτες ή 2 συσκευασίες πομοντόρια αποφλοιωμένα
  • 1/3 φλ. ελαιόλαδο
  • 1 κ.σ. σκόρδο
  • φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
  • τρίμματα φέτας
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

  • Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε κυβάκια.
  • Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
  • Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15′.
  • Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά.
  • Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε.
  • Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
  • Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
  • Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.
  • Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
  • Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.

Πηγή: argiro.gr