Tο γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
Όταν οι αγαπημένες χυλοπίτες παντρεύονται αρμονικά με φέτα και με μελιτζάνα, το γευστικό αποτέλεσμα είναι μοναδικό!
Υλικά
- 500 γραμ. χυλοπίτες
- 4 μελιτζάνες τσακώνικες
- 1 ξερό κρεμμύδι
- 6 ώριμες ντομάτες ή 2 συσκευασίες πομοντόρια αποφλοιωμένα
- 1/3 φλ. ελαιόλαδο
- 1 κ.σ. σκόρδο
- φρέσκα φύλλα βασιλικού και δυόσμου
- τρίμματα φέτας
- 1 πρέζα ζάχαρη
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- λίγο ελαιόλαδο για το σερβίρισμα
Εκτέλεση
- Κόβουμε πρώτα τις μελιτζάνες σε κυβάκια.
- Τις αραδιάζουμε σε ένα ταψί και περιχύνουμε ελάχιστο ελαιόλαδο.
- Τις ψήνουμε στους 250ο C για 15′.
- Σε φαρδιά κατσαρόλα σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα καρέ και το σκόρδο ολόκληρο για 2-3 λεπτά.
- Μόλις ξανθύνει λίγο το κρεμμύδι προσθέτουμε τη ζάχαρη και καραμελώνουμε.
- Κόβουμε τις ντομάτες σε καρέ και τις προσθέτουμε στην κατσαρόλα. Αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί σε δυνατή φωτιά για 5-6 λεπτά.
- Ψιλοκόβουμε τα φύλλα βασιλικού και δυόσμου και τα προσθέτουμε στη σάλτσα.
- Ρίχνουμε αλάτι μπόλικο, φρεσκοτριμμένο πιπέρι και τις μελιτζάνες.
- Εν τω μεταξύ έχουμε βράσει τα ζυμαρικά. Χωρίς να τα στραγγίσουμε, τα παίρνουμε με πιρούνα και τα ρίχνουμε στην κατσαρόλα με τη σάλτσα.
- Προσθέτουμε τα τρίμματα φέτας, ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε.
Πηγή: argiro.gr