Περιποίηση φυτών το Φθινόπωρο 

Image by serhii_bobyk on Freepik

Το Φθινόπωρο είναι η κατάλληλη εποχή για τη φροντίδα των φυτών και των λουλουδιών

Με τον ερχομό του φθινοπώρου αλλάζουν και οι απαιτήσεις των φυτών μας. Το πρώτο πράγμα που πρέπει να κάνετε λοιπόν είναι να καθαρίσετε τα αναρριχώμενα φυτά από ξερά κλαδιά και να απομακρύνετε τα κίτρινα ή προσβεβλημένα φύλλα. Τον Σεπτέμβριο θα πρέπει να μειώσετε τη συχνότητα των ποτισμάτων και των λιπάνσεων, ενώ είναι η κατάλληλη περίοδος να φυτέψετε νέα φυτά στα παρτέρια και στους. Ο Σεπτέμβριος είναι ο μήνας που τελειώνουν όλοι οι βολβοί του καλοκαιριού. Όπως καταλαβαίνετε είναι η ιδανική στιγμή να τους βγάλετε και να φυτέψετε τους.. φθινοπωρινούς βολβούς και σπόρους λουλουδιών και λαχανικών.

Δείτε επίσης: Το ιδανικό χρώμα για κάθε δωμάτιο του σπιτιού

Οι νάρκισσοι, οι τουλίπες και οι υάκινθοι είναι μερικές υπέροχες επιλογές λουλουδιών που μπορείτε να κάνετε. Ενώ τα λαχανικά που μπορείτε να επενδύσετε είναι τα κουνουπίδια, το σπανάκι, τα μπρόκολα, τα πράσα, τα κρεμμύδια, τα κουκιά και τα σκόρδα. Επίσης, το φθινόπωρο είναι η καλύτερη εποχή για κλάδεμα, για να λιπάνετε τα φυτά πριν τη χειμέρια νάρκη τους ενώ ενδείκνυται και για φύτεμα-κυρίως λαχανικών και βολβών. Επίσης, μην παραλείψετε να πάρετε τα μέτρα σας έναντι των παράσιτων και άλλων απειλών για τα φυτά.

Επιπλέον ήρθε η στιγμή να φροντίσετε τις τριανταφυλλιές σας. Ποτίστε τις λοιπόν με ένα καλό οργανικό λίπασμα και φροντίστε το πότισμα να γίνεται όσο το δυνατόν στις ρίζες. Όσο η θερμοκρασία παραμένει ήπια, περιποιηθείτε τα φυτά με τις ρηχές ρίζες όπως τα ροδόδενδρα, τις αζαλέες και τα κωνοφόρα. Συλλέξτε τους καρπούς που έχουν βγει, κλαδέψετε τα αδύναμα κλαριά, απλώστε λίγο ασβέστη και ποτίστε με άφθονο νερό ώστε να μεγιστοποιήσετε την ανάπτυξη τους.

Τέλος το φθινόπωρο είναι η εποχή που πρέπει να φροντίσουμε για τα λουλούδια που θα απολαμβάνουμε την άνοιξη. Φυτέψτε λοιπόν βολβούς και ειδικά ζιμπούλια, νεραγκούλες, φρέζες, τουλίπες, ανεμώνες, υάκινθους και φούλια ώστε να δημιουργήσετε μικρή.. ανοιξιάτικη όαση!

Δείτε επίσης: