Κριθαρότο με μανιτάρια

Ένα πιάτο με λίγα υλικά, ελάχιστο κόπο και πολύ νοστιμιά

Ένα πιάτο με λίγα υλικά, ελάχιστο κόπο και πολύ νοστιμιά

Αν βιάζεσαι και θέλεις ένα γρήγορο, ελαφρύ και θρεπτικό γεύμα, ένα κριθαρότο με μανιτάρια είναι η ιδανικότερη επιλογή που μπορείς να κάνεις. Είναι ένα πιάτο με λίγα υλικά, ελάχιστο κόπο και πολύ νοστιμιά που θα κάνει τους πάντες να γλύφουν τα δάχτυλά τους.

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κριθαράκι
  • 2 κονσέρβες μανιτάρια ή 500 γραμμάρια φρέσκα μανιτάρια
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • 1 κύβος λαχανικών
  • 1 μεγάλο ξερό κρεμμύδι
  • 2-3 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Χυμός από μισό λεμόνι
  • 3-4 ποτήρια νερό

Εκτέλεση

Αρχικά, βάζουμε σε ένα κατσαρολάκι 2 ποτήρια νερό μαζί με τον κύβο λαχανικών και το λεμόνι και τα αφήνουμε να βράσουν για 5 λεπτά μέχρι να λιώσει καλά ο κύβος. Στη συνέχεια βάζουμε σε ένα βαθύ αντικολλητικό τηγάνι ή σε μία κατσαρόλα, το ελαιόλαδο και το αφήνουμε να κάψει. Έπειτα, ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε να τσιγαριστούν για 1-2 λεπτά.

Στη συνέχεια, καθαρίζουμε και κόβουμε τα μανιτάρια και τα προσθέτουμε μέσα στο μείγμα. Τα αφήνουμε όλα μαζί να ψηθούν για 3-4 λεπτά μέχρι και τα μανιτάρια να αρχίζουν να πίνουν τα υγρά τους. Μετά από 3-4 λεπτά, χαμηλώνουμε τη φωτιά και ρίχνουμε μέσα το κριθαράκι ανακατεύοντας για να τραβήξει όλα τα υγρά του.

Μόλις τραβήξει όλα τα υγρά, ρίχνουμε μέσα σιγά σιγά τον ζωμό, ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να τραβήξει τα υγρά. Συνεχίζουμε την ίδια διαδικασία μέχρι να τελειώσει ο ζωμός και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι και μόλις το κριθαράκι δεν θέλει άλλο βράσιμο, το αποσύρουμε από τη φωτιά και σερβίρουμε.