Ποια είναι η κατάλληλη ώρα για να γυμναστώ;

H απάντηση κρίνεται μόνο από εσένα!

Μια συχνή ερώτηση που κάνει κάποιος που θέλει να κάνει γυμναστική, αφορά το ποια ώρα είναι η καλύτερη. Όταν λέμε καλύτερη, εννοούμε ποια στιγμή της ημέρας καις περισσότερες θερμίδες και αποκτάς περισσότερα οφέλη σε σχέση με τις υπόλοιπες. Κι όμως, η αλήθεια είναι ότι δεν υπάρχει μια ιδανική ώρα για να κάνεις γυμναστική.

Μπορείς να κάνεις προπόνηση ακόμα και το βράδυ, χωρίς να ανησυχείς ότι η γυμναστική σου δεν θα έχει αποτέλεσμα. Ανάλογα με την ώρα που θα αποφασίσεις να το κάνεις, τα οφέλη είναι διαφορετικά. Αν, για παράδειγμα, προτιμήσεις την άθληση το πρωί, αυτό που θα καταφέρεις είναι φοβερό: όχι μόνο δεν θα νιώσεις κούραση αλλά θα έχεις ενέργεια όλη την υπόλοιπη μέρα. Όσο εσύ κάνεις γυμναστική, βγαίνουν ενδορφίνες που σου ανεβάζουν τη διάθεση για να αντιμετωπίσεις ό,τι σου συμβεί μέσα στην υπόλοιπη μέρα.

Αν έχεις γυρίσει από ένα κουραστικό ταξίδι ή θέλεις ένα διάλειμμα από τη δουλειά, το μεσημεριανό workout είναι για σένα. Γιατί θα θεραπεύσει το ενοχλητικό jet lag αλλά θα εξαφανίσει και τα ενοχλητικά συναισθήματα της ημέρας. Αν βέβαια, ο μοναδικός ελεύθερός σου χρόνος είναι το βράδυ, το βραδινό workout είναι ιδανική επιλογή. Έτσι, αποβάλλεις την πίεση της υπόλοιπης μέρας, τις βραδινές λιγούρες και σε παίρνει ο ύπνος αμέσως!

Δείτε ακόμα
Τα μανιτάρια και η διατροφική αξία τους

Διαβάστε
ακόμα