Συγκλονιστικός μεζές για κρασί και ουζάκι!
Κρεμμυδοκεφτέδες ή κρεμμυδοτηγανίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια συγκλονιστικός μεζές για κρασί και ουζάκι!
Υλικά
- 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους
- 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
- 3 αυγά
- 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
- 1/2 φλ. σόδα αναψυκτικό
- 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
- 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)
Για τους κρεμμυδοκεφτέδες
- Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όσο πιο μικρά γίνεται.
- Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
- Ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας. Ανακατεύοντας τα υλικά, δημιουργείται ένας χυλός παχύς, σαν τη ζύμη του κέικ.
- Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να βγάλει τα αρώματά του όλα.
- Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι.
- Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα για κρεμμυδοκεφτέδες με φρεσκα κρεμμυδακια και τις ρίχνουμε μία – μία στο καυτό λάδι.
- Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2΄ λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
- Ρίχνουμε λίγους – λίγους τους κρεμμυδοκεφτέδες στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
- Στραγγίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι τους.
- Σερβίρονται ζεστοί και λαχταριστοί. Όταν κρυώσουν όμως είναι το ίδιο νόστιμοι. Φτιάξτε αυτό το μεζέ και θα με θυμηθείτε.
Πηγή: argiro.gr