Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κρεμμυδοκεφτέδες από την Αργυρώ

Συγκλονιστικός μεζές για κρασί και ουζάκι!

Κρεμμυδοκεφτέδες ή κρεμμυδοτηγανίτες με φρέσκα κρεμμυδάκια συγκλονιστικός μεζές για κρασί και ουζάκι!

Υλικά 

  • 6 φρέσκα κρεμμυδάκια με τα πράσινα φύλλα τους
  • 2 ξερά κρεμμύδια μεγάλα
  • 3 αυγά
  • 1 φλ. κεφαλοτύρι τριμμένο
  • 1/2 φλ. σόδα αναψυκτικό
  • 3 κ.σ. φρέσκο δυόσμο (ψιλοκομμένο)
  • 250 γραμ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • αλάτι
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κ.γλ. μπούκοβο (προαιρετικά)

Για τους κρεμμυδοκεφτέδες

  • Ψιλοκόβουμε τα κρεμμύδια όσο πιο μικρά γίνεται.
  • Βάζουμε τα κρεμμύδια σε ένα μεγάλο μπολ, προσθέτουμε τα φρέσκα κρεμμυδάκια, τα αυγά, το κεφαλοτύρι, τη σόδα, το δυόσμο, το αλεύρι, το αλάτι και το πιπέρι.
  • Ανακατεύουμε πολύ καλά το μίγμα μας.  Ανακατεύοντας τα υλικά, δημιουργείται ένας χυλός παχύς, σαν τη ζύμη του κέικ.
  • Αφήνουμε λίγο το μείγμα να σταθεί για να βγάλει τα αρώματά του όλα.
  • Ζεσταίνουμε ένα βαθύ τηγάνι και προσθέτουμε το ελαιόλαδο. Αφήνουμε σε μέτρια φωτιά να κάψει το λάδι.
  • Με ένα κουτάλι παίρνουμε κουταλιές από το μείγμα για κρεμμυδοκεφτέδες με φρεσκα κρεμμυδακια και τις ρίχνουμε μία – μία στο καυτό λάδι.
  • Τηγανίζουμε τους κεφτέδες για 2΄ λεπτά από κάθε πλευρά μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.
  • Ρίχνουμε λίγους – λίγους τους κρεμμυδοκεφτέδες στο τηγάνι, για να μην πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού.
  • Στραγγίζουμε τους κρεμμυδοκεφτέδες σε μπόλικο απορροφητικό χαρτί για να στεγνώσουν από το λάδι τους.
  • Σερβίρονται ζεστοί και λαχταριστοί. Όταν κρυώσουν όμως είναι το ίδιο νόστιμοι. Φτιάξτε αυτό το μεζέ και θα με θυμηθείτε.

Πηγή: argiro.gr

Διαβάστε επίσης