Κρέμα ματιών: Πότε πρέπει να την εφαρμόζεις


Η κρέμα ματιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της beauty ρουτίνας

Η κρέμα ματιών είναι αναπόσπαστο κομμάτι της beauty ρουτίνας

Η επιδερμίδα γύρω από τα μάτια είναι πιο λεπτή συγκριτικά με το υπόλοιπο πρόσωπο και σώμα, με αποτέλεσμα να εμφανίζοντας σημάδια γήρανσης.

Ο χρόνος που περνά, η UV ακτινοβολία, τα ξενύχτια και οι άπειρες ώρες μπροστά στον υπολογιστή ταλαιπωρούν τα μάτια και καθιστούν την κρέμα ματιών απαραίτητη. Ποια είναι όμως η καταλληλότερη στιγμή να την εφαρμόζεις στο πρόσωπό σου ώστε να έχεις καλύτερα αποτελέσματα; Πρωί, βράδυ ή και τα δύο;

Οι ειδικοί προτείνουν τη χρήση των προϊόντων για τα μάτια πρωί και βράδυ, ανάλογα με τις ανάγκες της κάθε επιδερμίδας. Το πρωί χρησιμοποίησε ένα πιο λεπτόρρευστο προϊόν, όπως ένα serum ματιών ή μία κρέμα ματιών με βιταμίνες για περισσότερη λάμψη και ενυδάτωση. Το βράδυ, προτίμησε μία πιο «πλούσια» κρέμα ματιών ως μάσκα κατά της αφυδάτωσης.

Μη ξεχνάς ότι δεν αρκεί μόνο να επιλέξεις την «ιδανική» κρέμα ματιών ανάλογα με τις ανάγκες σου. Εξίσου σπουδαία είναι και η τακτική χρήση της όπως επίσης και η σωστή εφαρμογή. Ο νούμερο ένα κανόνας, είναι ότι πάντα πρέπει να ξεκινάς την εφαρμογή των προϊόντων σε καθαρή επιδερμίδα. Άπλωσε πρώτα τα προϊόντα με τις πιο ελαφριές υφές. Με αυτόν τον τρόπο απορροφώνται και διεισδύουν στα πιο βαθιά στρώματα της επιδερμίδας.

Στην περίπτωση της κρέμας ματιών, σημαντικός ρόλο παίζει και ο τρόπος ο οποίος την απλώνεις. Εφάρμοσέ τη ταμποναριστά με τον παράμεσο, καθώς με αυτόν τον τρόπο η μικροκυκλοφορία σ’ αυτή την περιοχή του προσώπου διεγείρεται.

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα