Τέλειο συνοδευτικό για ψάρια ή κρέας.
Φανταστικός τρόπος για να φτιάξετε το πιο νόστιμο κουνουπίδι πανέ! Τέλειο συνοδευτικό για ψάρια ή κρέας.
Υλικά
- 1/2 κιλό κουνουπίδι
- 2 φλ. φρυγανιά τριμμένη
- 1 αυγό χτυπημένο
- 1 κ.σ. νερό
- αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι (προαιρετικά)
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Για το κουνουπίδι πανέ
- Καθαρίζουμε πρώτα το κουνουπίδι και το βράζουμε για 4΄- 5΄ να μαλακώσει λίγο.
- Το στραγγίζουμε και με ένα μαχαίρι το κόβουμε σε μπουκιές.
- Προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
- Με πιρούνι χτυπάμε το αυγό με το νερό.
- Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε τηγάνι.
- Βουτάμε ένα ένα τα κομμάτια του κουνουπιδιού στη φρυγανιά, να καλυφθούν καλά.
- Έπειτα, τα βουτάμε στο αυγό και ξανά στη φρυγανιά (εάν χρησιμοποιήσουμε τυρί, το ανακατεύουμε με τη φρυγανιά).
- Τα τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο, να ροδίσουν γύρω γύρω.
- Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να στραγγίσουν σε απορροφητικό χαρτί.
- Το κουνουπίδι είναι ένα υγιεινό λαχανικό που μπορεί να γίνει και πολύ νόστιμο.
Πηγή: argiro.gr