Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κουλούρια πασχαλινά αμμωνίας

Κλασικά κουλούρια αμμωνίας. 

Αφράτα και ταυτόχρονα τραγανά. Δεν πρέπει να λείπουν από τις πασχαλινές μας δημιουργίες.

Υλικά

  • 250 γρ. βούτυρο Lurpak, σε θερμοκρασία περιβάλλοντος
  • 250 γρ. ζάχαρη κρυσταλλική
  • 4 αυγά, κατά προτίμηση βιολογικά
  • 15 γρ. αμμωνία
  • 3 βανίλιες, σκόνη
  • 130 γρ. γάλα αγελαδινό πλήρες
  • 1 κιλό αλεύρι μαλακό
  • 2 κρόκους αυγών, χτυπημένους με λίγο νερό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Προθερμαίνω το φούρνο στους 180°C αερόθερμο.
Βάζω στον κάδο του μίξερ τη ζάχαρη, το βούτυρο, τα αυγά και τις βανίλιες και τα χτυπάω σε δυνατή ταχύτητα με το σύρμα για 6-7 λεπτά μέχρι να ασπρίσει να να φουσκώσει το μείγμα.

  1. Βάζω το γάλα σε ένα μεγάλο ποτήρι, σταματάω το μίξερ και κρατάω το ποτήρι επάνω από τον κάδο του μίξερ. Ρίχνω στο ποτήρι την αμμωνία και με ένα κουτάλι ανακατεύω καλά μέχρι να διαλυθεί. Αυτό το κάνω, γιατί μόλις ρίξω την αμμωνία, αρχίζει το γάλα να φουσκώνει και να αφρίσει, και υπάρχει κίνδυνος να χυθεί. Αδειάζω το γάλα στο μείγμα του μίξερ και ανακατεύω απαλά μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως.
  2. Τέλος, προσθέτω λίγο λίγο το αλεύρι, ανακατεύοντας απαλά μέχρι να δημιουργηθεί μια ζύμη αρκετά μαλακή και απαλή. Η ζύμη θα είναι μαλακή και θα μας δημιουργήσει την εντύπωση ότι θέλει κι άλλο αλεύρι, αλλά δεν προσθέτουμε άλλο. Σκεπάζω τη ζύμη με μια καθαρή πετσέτα και την αφήνω να ξεκουραστεί για 20 λεπτά.
  3. Κόβω μικρά κομμάτια ζύμης και πλάθω κουλουράκια στο σχήμα που μου αρέσει. Τα αραδιάζω σε μια λαμαρίνα στρωμένη με λαδόκολλα και τα αλείφω με λίγο χτυπημένο αυγό.
  4. Ψήνω τα κουλουράκια σε δόσεις για 15-18 λεπτά περίπου μέχρι να φουσκώσουν και να ροδίσουν.

Πηγή:https://dinanikolaou.gr

Διαβάστε επίσης