Με όλα τα θρεπτικά συστατικά!
Για να πετύχει αυτό το εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό stir fry, η προθέρμανση του σκεύους και το σοτάρισμα πρέπει να γίνουν σε πάρα πολύ δυνατή φωτιά, με συνεχές ανακάτεμα!
Υλικά
Μερίδες: 4
- 500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μικρά κομμάτια βάρους 15-20 γρ.
- 250 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με νοτισμένο πανάκι και κομμένα στη μέση
- 150 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
- 150 γρ. κολοκυθάκια μικρά, σε λεπτές, στρογγυλές φέτες
- 1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
- 1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
- 100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
- 2 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
- τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, χοντροκομμένα
- 100 γρ. παρμεζάνα, σε «φλούδες»
- 50 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
Διαδικασία
- Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο stir fry με μανιτάρια, μπρόκολο και ντοματίνια ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα βαρύ και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει πολύ καλά και να αχνίσει έντονα.
- Ρίχνουμε το λάδι, αφήνουμε να αχνίσει και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
- Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπρόκολο και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
- Ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τηγανίζουμε για 1/2 λεπτό ακόμη και αποσύρουμε.
- Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
- Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.
πηγή:https://www.gastronomos.gr








