Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κοτόπουλο stir fry με μανιτάρια, μπρόκολο και ντοματίνια

Με όλα τα θρεπτικά συστατικά!

Για να πετύχει αυτό το εύκολο, νόστιμο και θρεπτικό stir fry, η προθέρμανση του σκεύους και το σοτάρισμα πρέπει να γίνουν σε πάρα πολύ δυνατή φωτιά, με συνεχές ανακάτεμα!

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  500 γρ. φιλέτο από μπούτι κοτόπουλου, σε μικρά κομμάτια βάρους 15-20 γρ.
  •  250 γρ. μικρά λευκά μανιτάρια, καθαρισμένα με νοτισμένο πανάκι και κομμένα στη μέση
  •  150 γρ. μπουκετάκια μπρόκολου
  •  150 γρ. κολοκυθάκια μικρά, σε λεπτές, στρογγυλές φέτες
  •  1 σκελίδα σκόρδο, ψιλοκομμένη
  •  1 κουτ. σούπας φρέσκο τζίντζερ, καθαρισμένο και ψιλοκομμένο
  •  100 γρ. ντοματίνια, κομμένα στη μέση
  •  2 κουτ. σούπας πολύ ψιλοκομμένο σχοινόπρασο
  •  τα φύλλα από 1/2 μάτσο δυόσμο, χοντροκομμένα
  •  100 γρ. παρμεζάνα, σε «φλούδες»
  •  50 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να ετοιμάσουμε το κοτόπουλο stir fry με μανιτάρια, μπρόκολο και ντοματίνια ζεσταίνουμε ένα γουόκ ή ένα βαρύ και μεγάλο αντικολλητικό τηγάνι σε πολύ δυνατή φωτιά, μέχρι να κάψει πολύ καλά και να αχνίσει έντονα.
  2. Ρίχνουμε το λάδι, αφήνουμε να αχνίσει και προσθέτουμε το κοτόπουλο. Τηγανίζουμε για 2 λεπτά, ανακατεύοντας συνεχώς.
  3. Προσθέτουμε τα μανιτάρια, το μπρόκολο και τα κολοκυθάκια και σοτάρουμε για άλλα 2 λεπτά.
  4. Ρίχνουμε το σκόρδο και το τζίντζερ και σοτάρουμε για 1/2 λεπτό. Προσθέτουμε τα ντοματίνια, τηγανίζουμε για 1/2 λεπτό ακόμη και αποσύρουμε.
  5. Προσθέτουμε το σχοινόπρασο και τον δυόσμο, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  6. Μοιράζουμε σε πιάτα, σκορπίζουμε την παρμεζάνα και σερβίρουμε.

πηγή:https://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης