Κοτόπουλο λεμονάτο για το Κυριακάτικο τραπέζι

Forever Woman

Έτσι θα φτιάξεις αυτό το πεντανόστιμο γεύμα για τους αγαπημένους σου!

Το κοτόπουλο είναι ένα από τα πιο αγαπημένα φαγητά για όλους μας και σήμερα θα το φτιάξεις λεμονάτο και πεντανόστιμο. Συνόδευσε το με ρύζι, σαλάτα, ή πατάτες για ultra απόλαυση!

Υλικά

1 κοτόπουλο (1 περίπου κιλό) πλυμένο και κομμένο

3 κρεμμύδια ψιλοκομμένα

1 φλ. ελαιόλαδο

½ φλ. λευκό κρασί

Χυμό από 2 λεμόνια

Ξύσμα από 1 λεμόνι

1 σκ. σκόρδο ψιλοκομμένο

1 κ.σ. κορν φλάουρ

Αλάτι

Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα μεγάλο και βαθύ τηγάνι ρίχνεις 1 κ.σ. ελαιόλαδο και σοτάρεις το κοτόπουλο γυρνώντας ώστε να πάρει χρώμα σε όλες τις πλευρές.

Προσθέτεις το κρεμμύδι και το σκόρδο και συνεχίζεις το σοτάρισμα για 3-4 λεπτά. Σβήνεις με κρασί και όταν εξατμιστεί προσθέτεις νερό και αφήνεις το κοτόπουλο να βράσει για μισή περίπου ώρα. Ρίχνεις αλάτι και πιπέρι.

Διαλύει το κορν φλάουρ σε ένα ποτήρι με νερό, προσθέτεις το χυμό λεμονιού, ανακατεύεις καλά και το ρίχνεις στο τηγάνι. Το αφήνεις να βράσει σε χαμηλή φωτιά μέχρι να δέσει η σάλτσα.