Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κοτόπουλο γιουβέτσι με σπαράγγια

Ξεχωριστή γεύση.

Εύκολο, αρωματικό και γευστικότατο γιουβέτσι με κοτόπουλο και σπαράγγια. Ιδανικό για το κυριακάτικο αλλά και το καθημερινό τραπέζι.

Υλικά

Μερίδες: 4

  •  700 γρ. φιλέτο μπούτι κοτόπουλο, σε κύβους 3 εκ.
  •  1 μάτσο σπαράγγια, καθαρισμένα, κομμένα στα 3
  •  250 γρ. κριθαράκι χοντρό
  •  1 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο ξερό, καλά κοπανισμένο
  •  o χυμός από 1 μικρό λεμόνι
  •  1/2 κουτ. γλυκού ξύσμα λεμονιού
  •  80 ml ελαιόλαδο
  •  αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Διαδικασία

  1. Για να φτιάξουμε κοτόπουλο γιουβέτσι με σπαράγγια, αρχικά σοτάρουμε σε φαρδιά κατσαρόλα το κοτόπουλο στο ελαιόλαδο, σε μέτρια φωτιά, για 4-5 λεπτά.
  2. Βγάζουμε το κοτόπουλο με τρυπητή κουτάλα.
  3. Στο ίδιο λάδι σοτάρουμε τα σπαράγγια και το κριθαράκι για 2 λεπτά, μέχρι να μαλακώσουν ελαφρώς και να λαδωθούν.
  4. Στη συνέχεια αλατοπιπερώνουμε.
  5. Έπειτα, ρίχνουμε το δεντρολίβανο και 1½ λίτρο ζεστό νερό και μαγειρεύουμε για περίπου 10 λεπτά, ανακατεύοντας τακτικά.
  6. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για άλλα 10-13 λεπτά, μέχρι να μαλακώσει το κριθαράκι και να απορροφήσει τα υγρά.
  7. Προσθέτουμε το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού, ανακατεύουμε απαλά και αποσύρουμε από τη φωτιά.

Πηγήhttps://www.gastronomos.gr

Διαβάστε επίσης