Κοτόπιτα χωρίς φύλλο

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια μοσχομυριστή κοτόπιτα;

Ποιος μπορεί να πει όχι σε μια μοσχομυριστή κοτόπιτα;

Εμείς όχι. Για αυτό σου παρουσιάζουμε μια από τις πιο εύκολες και πεντανόστιμες συνταγές ώστε να έχεις στο τραπέζι σου την τέλεια κοτόπιτα χωρίς φύλλο!

Υλικά

  • 2 μεγάλα στήθη κοτόπουλο
  • Αλάτι, πιπέρι όσο θέλουμε
  • Μία κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη ή 2 σκελίδες σκόρδο
  • 2 κρεμμύδια ξερά
  • Μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο
  • 3-4 κρεμμυδάκια φρέσκα
  • 2 πράσινες ή κόκκινες ή κίτρινες πιπεριές
  • 200 γραμμάρια μανιτάρια φρέσκα ή 2 κονσέρβες μανιτάρια
  • Μισό ποτηράκι του κρασιού λευκό κρασί
  • 200 γραμμάρια κίτρινα τυριά τριμμένα
  • 330 ml κρέμα γάλακτος (Μία συσκευασία)
  • Ένα σακουλάκι φρυγανιά τριμμένη
  • 150 γραμμάρια βούτυρο
  • 2 αυγά
  • 3-4 κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • Μισό λίτρο γάλα
  • Ένα κουταλάκι του γλυκού κανέλα
  • Μισό κουταλάκι του γλυκού μοσχοκάρυδο
  • Λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό

Εκτέλεση

Καθάρισε καλά το κοτόπουλο και κόψτο σε κομματάκια. Πρόσθεσε αλάτι, πιπέρι, και τη σκόνη σκόρδου. Ανακάτεψε καλά το κοτόπουλο μέχρι να πάνε παντού τα μπαχαρικά και άφησε το για 5 λεπτά μέσα στο ψυγείο.

Σε ένα βαθύ τηγάνι, βάλε ελαιόλαδο και μόλις κάψει, ρίξε μέσα το κοτόπουλο. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο και από τις 2 πλευρές, βγάλτο από το τηγάνι και άφησέ το στην άκρη. Στο ίδιο τηγάνι, πρόσθεσε άλλο λίγο ελαιόλαδο για να τσιγαρίσεις τα λαχανικά.

Ψιλόκοψε το κρεμμύδι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και τα ρίχτα στο τηγάνι. Κάνε ακριβώς το ίδιο και με τα υπόλοιπα λαχανικά και άφησε τα να τσιγαριστούν όλα μαζί για περίπου 10 λεπτά, ύστερα σβήστα με το κρασί. Μόλις εξατμιστεί το κρασί, πρόσθεσε την κρέμα γάλακτος και το κοτόπουλο από πριν. Τέλος, πρόσθεσε το ψιλοκομμένο μαϊντανό, ανακάτεψε τα όλα μαζί μέχρι να εξατμιστεί λίγο η κρέμα γάλακτος και άφησε τα στην άκρη.

Ήρθε η ώρα για τη μπεσαμέλ!

Βάλε σε μία κατσαρόλα το βούτυρο να λιώσει σε μέτρια φωτιά. Μόλις λιώσει, πρόσθεσε το αλεύρι ανακατεύοντας συνεχώς για 2 λεπτά και έπειτα πρόσθεσε το γάλα και τα αυγά. Ανακάτεψε μέχρι να αρχίσει να πήζει η κρέμα και ρίξε το αλάτι, το πιπέρι, τη κανέλα και το μοσχοκάρυδο. Απέσυρε το από τη φωτιά και ρίξε τα μισά τυριά.

Ανάμειξε το μείγμα με το κοτόπουλο με τη μπεσαμέλ. Επέλεξε ένα ταψί της αρεσκείας σου και άπλωσε σε όλο το ταψί τριμμένη φρυγανιά και από πάνω το μείγμα της κοτόπιτας. Πασπάλισε το υπόλοιπο τυρί και λίγη φρυγανιά πάνω από το ταψί και ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρει χρώμα η κοτόπιτα, άστην λίγο να κρυώσει και καλή απόλαυση!

Διαβάστε
ακόμα