Έλληνες και κλιματική αλλαγή


Έλληνες και κλιματική αλλαγή

Τα αίτια, οι υπεύθυνοι, οι επιπτώσεις στην υγεία, διαθέσεις και μέτρα προστασίας!

Η Focus Bari | YouGov ως μέλος της Σύμπραξης για το “Green Wellbeing”, σχεδίασε και υλοποίησε μια τεράστια Πανελλαδική έρευνα. Ένα μεγάλο έργο, που υποστηρίζεται από την ΜΚΟ Iasis, την Ομοσπονδία Αργώ, το Πάντειο Πανεπιστήμιο και το Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας. Η έρευνα πραγματοποιήθηκε σε δύο μεγάλα «κύματα» σε συνολικό δείγμα 2000 Ελλήνων 18-64 χρόνων.

Αποτελέσματα Πανελλαδικής Έρευνας από την Focus Bari | YouGov

  • Η πλειοψηφία των Ελλήνων αντιλαμβάνεται ότι το κλίμα του πλανήτη αλλάζει δραστικά, αποτελώντας ένα μεγάλο κίνδυνο για την ανθρωπότητα. Ενώ οι επιπτώσεις του είναι ήδη ορατές, στο άμεσο μέλλον θα είναι ακόμα μεγαλύτερες .
  • Οι Έλληνες αντιλαμβάνονται τον μεγάλο κίνδυνο της κλιματικής αλλαγής για τον πλανήτη, αλλά θεωρούν μικρότερο τον κίνδυνο για την χώρα μας και ακόμα μικρότερο για την περιοχή που κατοικούν. Με αποτέλεσμα να μην κινητοποιούνται άμεσα αρκετά μεγάλες ομάδες πληθυσμού
  • Ως υπαίτιοι της κλιματικής αλλαγής θεωρούνται κατά κύριο λόγο η ιδιωτική βιομηχανία και οι αναπτυσσόμενες χώρες. Ενώ εκείνοι που τοποθετούνται ως υπεύθυνοι για την αντιμετώπισή της είναι η Κυβέρνηση / Τοπική Αυτοδιοίκηση.
  • Επίσης, ένα μεγάλο μέρος των Ελλήνων πιστεύει πως η κλιματική αλλαγή και τα ακραία καιρικά φαινόμενα επηρεάζουν την ψυχική υγεία και την σωματική ευεξία των ανθρώπων

Δείτε όλη την παρουσίαση της έρευνας εδώ

Διαβάστε επίσης

Διαβάστε
ακόμα