Αξιοποιήστε τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που περίσσεψαν, φτιάχνοντας νέα!
Ο κορμός μωσαϊκό με κουραμπιέδες που περίσσεψαν είναι μια εύκολη συνταγή. Αξιοποιήστε λοιπόν τα χριστουγεννιάτικα γλυκά που περίσσεψαν, φτιάχνοντας νέα! Οι κουραμπιέδες είναι το σήμα κατατεθέν των Χριστουγέννων και ο κορμός μωσαϊκό με κουραμπιέδες είναι το γλυκό που κάνει την εμφάνισή του προς το τέλος των γιορτών!
Υλικά
- 200 γρ. κουραμπιέδες (χωρίς την άχνη)
- 125 γρ. μαλακό βούτυρο (σε θερμοκρασία δωματίου)
- 40 γρ. κακάο άγλυκο
- 40 γρ. κονιάκ ή γάλα
- 100 γρ. λιωμένη σοκολάτα
- 50 γρ. χοντροκομμένο φυστίκι Αιγίνης
- λίγη άχνη για το τελείωμα
Εκτέλεση
Με ένα μαχαίρι βγάζουμε την άχνη από τους κουραμπιέδες. Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια τους κουραμπιέδες σε χοντρά κομμάτια. Προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά, και ανακατεύουμε με ένα κουτάλι, μέχρι να ενωθούν τα υλικά και να έχουμε μια ωραία σοκολατένια ζύμη για σαλάμι σοκολάτας. Στρώνουμε 2 κομμάτια μεμβράνη στον πάγκο.
Βάζουμε επάνω τη ζύμη μας και τη ρολάρουμε δίνοντάς της σχήμα από σαλάμι. Παγώνουμε στο ψυγείο για μερικές ώρες να σφίξει ή για 1 ώρα στην κατάψυξη. Αφαιρούμε την μεμβράνη και κυλάμε το σαλάμι σοκολάτας πάνω στην άχνη, να καλυφτεί καλά με τη ζάχαρη. Κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε. Αν θέλετε να μάθετε ακόμα περισσότερα για τους κουραμπιέδες δείτε την ιστορία του.
Πηγή: argiro.gr
Δείτε επίσης: