Κολοκυθόσουπα με μανιτάρια

Forever Woman

Η ιδανική εποχή για ζεστά και αρωματικά πιάτα

Το φθινόπωρο είναι η ιδανική εποχή για ζεστά και αρωματικά πιάτα που περιλαμβάνουν τα καλύτερα προϊόντα της εποχής, όπως τα κολοκυθάκια, τα μανιτάρια, τα ρόδια και τα σύκα.

Υλικά:

  • 1 κιλό κολοκύθι, καθαρισμένο και κομμένο σε κύβους
  • 200 γρ. φρέσκα μανιτάρια, κομμένα σε φέτες
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 λίτρο ζωμό λαχανικών ή κοτόπουλου
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • Αλάτι και πιπέρι, για γεύση
  • 1 κ.γ. μπαχαρικά (π.χ. πάπρικα, μοσχοκάρυδο, θυμάρι)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος για μαγείρεμα (προαιρετικό)

Οδηγίες:

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, θερμαίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να γίνουν διάφανα.
  • Προσθέστε τα μανιτάρια και σοτάρετε για 5-7 λεπτά, μέχρι να πάρουν χρώμα.
  • Προσθέστε τα κομμάτια κολοκύθι και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά.
  • Ρίξτε το ζωμό, τα μπαχαρικά, το αλάτι και το πιπέρι. Μειώστε τη φωτιά και σιγοβράστε για περίπου 20-25 λεπτά, μέχρι τα κολοκύθια να είναι μαλακά.
  • Αν το επιθυμείτε, μπορείτε να προσθέσετε την κρέμα γάλακτος για να πάρει μια πιο κρεμώδη υφή η σούπα.
  • Αφού έχει βράσει, χρησιμοποιήστε έναν μπλέντερ για να την κάνετε πουρέ.
  • Διορθώστε το αλάτι και το πιπέρι αν χρειάζεται και σερβίρετε ζεστή.

Απολαύστε τη σούπα σας με φρεσκοψημένο ψωμί και ένα ποτήρι κρασί!