Search
Close this search box.
Search
Close this search box.
Search
Close this search box.

Κολοκυθόσουπα με Κανέλα και Γιαούρτι

Η πιο φθινοπωρινή σούπα

Η φθινοπωρινή σεζόν φέρνει μαζί της μια πλούσια ποικιλία από λαχανικά, με την κολοκύθα να ξεχωρίζει. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την γλυκιά και γήινη γεύση του κολοκυθιού με την πικάντικη νότα της κανέλας και την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού.

Υλικά:

  • 2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
  • 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
  • 1 λεμόνι (ζουμ και τρίμμα)
  • 1 κ.γ. κανέλα
  • 2 κ.σ. ελαιόλαδο
  • 750 ml ζωμό λαχανικών
  • 200 ml γιαούρτι (προαιρετικά για γαρνίρισμα)
  • Αλάτι και πιπέρι

Εκτέλεση:

  • Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
  • Προσθέστε τα κομμένα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
  • Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού και τα τρίμματα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
  • Αφού έχει βράσει, χρησιμοποιήστε έναν μπλέντερ ώστε να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει παντελώς λεία.
  • Γευτείτε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα.
  • Σερβίρετε σε βαθιά μπολ, προσθέτοντας στην κορυφή ένα κουταλάκι γιαουρτιού για επιπλέον κρεμώδη υφή.
  • Απολαύστε τη σούπα σας με φρεσκοψημένο ψωμί και αφεθείτε στη ζεστασιά που προσφέρει, ιδανική για τις φθινοπωρινές βροχερές ημέρες!

Διαβάστε επίσης