Η πιο φθινοπωρινή σούπα
Η φθινοπωρινή σεζόν φέρνει μαζί της μια πλούσια ποικιλία από λαχανικά, με την κολοκύθα να ξεχωρίζει. Αυτή η συνταγή συνδυάζει την γλυκιά και γήινη γεύση του κολοκυθιού με την πικάντικη νότα της κανέλας και την κρεμώδη υφή του γιαουρτιού.
Υλικά:
- 2 μεσαία κολοκυθάκια, κομμένα σε κύβους
- 1 μεσαίο κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
- 2 σκελίδες σκόρδο, λιωμένες
- 1 λεμόνι (ζουμ και τρίμμα)
- 1 κ.γ. κανέλα
- 2 κ.σ. ελαιόλαδο
- 750 ml ζωμό λαχανικών
- 200 ml γιαούρτι (προαιρετικά για γαρνίρισμα)
- Αλάτι και πιπέρι
Εκτέλεση:
- Σε μια μεγάλη κατσαρόλα, ζεσταίνετε το ελαιόλαδο σε μέτρια φωτιά. Προσθέστε το κρεμμύδι και το σκόρδο και σοτάρετε μέχρι να μαλακώσουν, περίπου 5 λεπτά.
- Προσθέστε τα κομμένα κολοκυθάκια στην κατσαρόλα και σοτάρετε για άλλα 5 λεπτά, μέχρι να αποκτήσουν ένα ωραίο χρυσαφί χρώμα.
- Ρίξτε τον ζωμό λαχανικών, την κανέλα, τον χυμό λεμονιού και τα τρίμματα λεμονιού. Ανακατέψτε καλά και αφήστε τη σούπα να βράσει σε χαμηλή φωτιά για 20 λεπτά.
- Αφού έχει βράσει, χρησιμοποιήστε έναν μπλέντερ ώστε να πολτοποιήσετε τη σούπα μέχρι να γίνει παντελώς λεία.
- Γευτείτε και προσαρμόστε το αλάτι και το πιπέρι ανάλογα.
- Σερβίρετε σε βαθιά μπολ, προσθέτοντας στην κορυφή ένα κουταλάκι γιαουρτιού για επιπλέον κρεμώδη υφή.
- Απολαύστε τη σούπα σας με φρεσκοψημένο ψωμί και αφεθείτε στη ζεστασιά που προσφέρει, ιδανική για τις φθινοπωρινές βροχερές ημέρες!