Η κολοκυθόσουπα είναι μια τέλεια επιλογή για πρώτο πιάτο τα Χριστούγεννα, θεωρείται από τις αγαπημένες σούπες. Γίνεται εύκολα με λίγα υλικά ,είναι ελαφριά, εντυπωσιακή και μπορείτε να την σερβίρετε με κρουτόν και γιαούρτι. Επίσης είναι πολύ οικονομική και γίνεται σε πολύ λίγο χρόνο.
Πάμε να την δούμε αναλυτικά.
ΥΛΙΚΑ
Ένα φλυντζάνι του καφέ ελαιόλαδο.
Ένα μεγάλο κρεμμύδι.
Ένα καρότο μέτριο.
Μια σκελίδα σκόρδο.
5 φλυτζάνια ζωμό λαχανικών.
1 φλυτζάνι γάλα πλήρες.
500 γρ κολοκύθα καθαρισμένη.
ΓΙΑ ΤΟ ΣΕΡΒΙΡΙΣΜΑ
Ελαιόλαδο.
Γιαούρτι.
Κρουτόν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ.
Ρίχνουμε το ελαιόλαδο στη κατσαρόλα κατόπιν τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι με το σκόρδο. Στη συνέχεια βάζουμε την κολοκύθα σε κομμάτια, το καρότο και προσθέτουμε το χυμό λαχανικών. Βράζουμε για 25-30 λεπτά.
Όταν έχουν βράσει πολτοποιούμε με το μπλέντερ έτσι ώστε να γίνει ρευστή. Να έχει μια βελούδινη υφή.
Τέλος ρίχνουμε το γάλα αφήνουμε να πάρει μια βράση και το κατεβάζουμε.
Σερβίρουμε με 2 κουταλιές της σούπας γιαούρτι και λίγα κρουτόν.