Κολοκυθόπιτα με φέτα!

Forever Woman

Οι πίτες είναι από τα πιο αγαπημένα παραδοσιακά πιάτα

Πραγματικά δεν μπορώ να σκεφτώ κάτι καλύτερο από μια παραδοσιακή και τραγανή πίτα. Για να ξεφύγουμε όμως από τα κλασικά σου βρήκα την πιο νόστιμη και εύκολη σπιτική κολοκυθόπιτα με φέτα ή οποία θα σε ταξιδέψει στο χωριό!

Υλικά

  • 10 φύλλα για πίτα
  • Μισό φλυτζάνι σιμιγδάλι
  • Μισό κιλό κολοκυθάκια
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 5 αυγά χτυπημένα
  • 2 φλυτζάνια τριμμένη φέτα
  • 1 ματσάκι μαιντανό ψιλοκομμένο
  • Μισό φλυτζάνι γάλα
  • Μισό φλυτζάνι ελαιόλαδο
  • Μοσχοκάρυδο τριμμένο
  • 1 ματσάκι άνηθο ψιλοκομμένο
  • πιπέρι λίγο
  • 1 φλυτζάνι βούτυρο λιωμένο για το άλειμμα
  • 1 αυγό για το άλειμμα

Εκτέλεση

Αρχικά ξέπλυνε και τρίψε καλά στη χοντρή πλευρά του τρίφτη τα κολοκυθάκια. Έπειτα σούρωσέ τα στο σουρωτήρι, πιέζοντας τα καλά για να μην μείνουν υγρά πάνω τους.

Προθέρμανε το λάδι και σόταρε το κρεμμύδι. Αφού καραμελώσει πρόσθεσε και τα κολοκυθάκια και σόταρε τα όλα μαζί για 5-6 λεπτά. Μόλις κρυώσει λίγο πρόσθεσε τα αυγά, τη φέτα, το σιμιγδάλι, τον μαϊντανό, τον άνηθο, το μοσχοκάρυδο και το πιπέρι ανακατεύοντας τα μέχρι να ομογενοποιηθούν.

Στη συνέχεια πάρε ένα στρογγυλό ταψί και άλειψε το με βούτυρο. Στρώσε τα μισά φύλλα αλείφοντας το καθένα με βούτυρο φροντίζοντας να εξέχουν οι άκρες του κάθε φύλλου από το ταψί. Ρίξε από πάνω τη γέμιση και άπλωσε το.

Βάλε από πάνω τα υπόλοιπα φύλλα αφού τα έχεις αλείψει με βούτυρο και γύρισε τις άκρες των κάτω φύλλων προς το εσωτερικό του ταψιού και τύλιξε τες σε στυλ ”στεφάνι”. Κόψε και χάραξε τη πίτα σε κομμάτια και άλειψε τη με το χτυπημένο αυγό αφού το αραιώσεις με λίγο νεράκι. Ψήσε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για περίπου 50 λεπτά. Η Πίτα σου είναι έτοιμη!

Πηγή φωτογραφιών: freepik.com