Εύκολη και γρήγορη συνταγή.
Κολοκυθοκεφτέδες με κίτρινη κολοκύθα από την Πάρο.
Υλικά
- 500 γραμ. κολοκύθα καθαρισμένη
- 1 ξερό κρεμμύδι τριμμένο
- 4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
- 2 κ.σ. δυόσμο φρεσκοκομμένος
- 1 αυγό χτυπημένο
- 2 κ.σ. κεφαλοτύρι
- 3-4 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη (ή λίγο αλεύρι)
- αλάτι
- φρεσκοκομμένο πιπέρι
- αλεύρι
- ελαιόλαδο για τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Τρίβουμε πρώτα την κολοκύθα σε μπολ.
- Προσθέτουμε το κρεμμύδι τριμμένο, τα φρέσκα κρεμμυδάκια, το δυόσμο, το αυγό και το κεφαλοτύρι.
- Τα ανακατεύουμε πολύ καλά με σύρμα ή με το χέρι και αλατοπιπερώνουμε το μείγμα.
- Λίγη λίγη ρίχνουμε τη φρυγανιά έως ότου το μείγμα σφίξει αρκετά ώστε να πλάθεται σε κεφτεδάκια.
- Πλάθουμε τους κολοκυθοκεφτέδες, τους αλευρώνουμε και τους τηγανίζουμε για 2΄ από κάθε πλευρά.
- Τους στραγγίζουμε σε απορροφητικό χαρτί.
Πηγή: argiro.gr