Kολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί, μια συνταγή μοναδική με φρέσκα αρώματα.
Τηγανιτοί κολοκυθοανθοί γεμιστοί με τυρί! Μια νοστιμιά μοναδική με φρέσκα αρώματα καλοκαιριού!
Υλικά
- 30 κολοκυθοανθοί
- 500 γραμ. ξινομυζήθρα Πάρου
- 3 σφιχτές ντομάτες ψιλοκομμένες
- 2 κ.σ ψιλοκομμένο δυόσμο
- αλάτι
- πιπέρι φρεσκοτριμμένο
- Για το πανάρισμα
- αλεύρι
- αλάτι
- αυγά
- φρυγανιά τριμμένη
- λίγο άνηθο ψιλοκομμένο
- ελαιόλαδο για το τηγάνισμα
Εκτέλεση
- Ένα καλοκαιρινό πιάτο με τα λουλούδια από τα κολοκυθάκια, πλένουμε πρώτα τους κολοκυθoανθούς προσεκτικά, αφαιρούμε από το εσωτερικό τους τον κίτρινο στήμονα (διότι είναι πολύ πικρός) και τους αφήνουμε να στραγγίσουν. Ξεκινώντας τη συνταγή ανακατεύουμε την ξινομυζήθρα με τις ντομάτες, το δυόσμο, αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι.
- Με ένα μικρό κουτάλι γεμίζουμε προσεκτικά τους κολοκυθοανθούς με το μείγμα που φτιάξαμε και τους στρίβουμε μπροστά.
- Πανάρουμε τους κολοκυθοανθούς σε αλατισμένο αλεύρι, τους βουτάμε στο χτυπημένο αυγό και τέλος τους πανάρουμε σε φρυγανιά που έχουμε ρίξει μέσα ψιλοκομμένο άνηθο.
- Αραδιάζουμε τους κολοκυθοανθούς σε λαδόκολλα και τους αφήνουμε στο ψυγείο το λιγότερο μισή ώρα για να σταθεροποιηθεί το πανάρισμα.
- Τηγανίζουμε σε καυτό ελαιόλαδο για περίπου 3-4΄μέχρι να ροδίσουν.
- Φροντίζουμε το λάδι να καλύπτει τους κολοκυθοανθούς.
- Βγάζουμε σε απορροφητικό χαρτί να στραγγίσουν.
Πηγή: argiro.gr