Ένα πλήρες γεύμα πολύ γευστικό
Υλικά
Μερίδες: 4
- 400 γρ. κοφτό μακαρονάκι ή άλλο μικρόσχημο ζυμαρικό της αρεσκείας μας
- 1 αβοκάντο ώριμο, σε μικρούς κύβους
- 200 γρ. ζαμπόν μπούτι, σε κυβάκια
- 1 μέτριο κολοκύθι, σε λεπτά μπαστουνάκια
- 1 πιπεριά τσίλι, φρέσκια ή αποξηραμένη, ψιλοκομμένη, ή 1 κουτ. γλυκού μπούκοβο σε νιφάδες
- 1 κουτ. σούπας φύλλα μαϊντανού, ψιλοκομμένα
- 2 κουτ. σούπας (κοφτές) γιαούρτι αγελάδος, στραγγιστό
- 1 κουτ. γλυκού ξύσμα ακέρωτου λεμονιού
- 1 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
- 70 ml ελαιόλαδο
- αλάτι, πιπέρι φρεσκοτριμμένο
Διαδικασία
- Για το κοφτό μακαρονάκι με αβοκάντο, ζαμπόν και γιαουρτόσαλτσα ξεκινάμε και σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Σε μια κατσαρόλα με άφθονο αλατισμένο νερό που κοχλάζει βράζουμε το μακαρονάκι σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας.
- Πασπαλίζουμε με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και προσθέτουμε το αβοκάντο, το ζαμπόν, το κολοκύθι και την καυτερή πιπεριά.
- Σε ένα μπολ ανακατεύουμε το ελαιόλαδο, το γιαούρτι, τον χυμό και το ξύσμα λεμονιού, αλάτι και πιπέρι, μέχρι να σχηματιστεί μια λεία σάλτσα.
- Περιχύνουμε με τη γιαουρτόσαλτσα, σκορπίζουμε τον μαϊντανό, ανακατεύουμε απαλά και σερβίρουμε.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr/








