Όλοι μας έχουμε αδυναμία σε αυτό το ζουμερό και τραγανό κοτόπουλο ονόματι ΚFC.
Για αυτό το λόγο σου βρήκα την πιο νόστιμη συνταγή για να φτιάξεις μόνη σου το αγαπημένο σου κοτόπουλο.
Υλικά για το κοτόπουλο
- 2-3 στήθη κοτόπουλου κομμένα σε χοντρές λωρίδες ή ότι μέγεθος θέλεις
- 3 κουταλιές της σούπας αλάτι
- 3 κούπες αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 2 κουταλιές της σούπας πιπέρι
- 1,5 κουταλιά της σούπας σκόρδο σε σκόνη
- 1 κουταλιά της σούπας πάπρικα
- 2 κουταλιές της σούπας κρεμμύδι σε σκόνη
- Αρκετό ηλιέλαιο ή σογιέλαιο για το τηγάνισμα
Για το βούτηγμα
- 2 αυγά
- Δύο κούπες γάλα
- Μία κουταλιά της σούπας από μία καυτερή σως που σου αρέσει
- Λίγο αλάτι και λίγη σκόνη σκόρδου για γεύση
Εκτέλεση
Πλένουμε καλά το κοτόπουλο και το κόβουμε σε κομμάτια. Το αλατίζουμε και το αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα για να μαριναριστεί καλά με το αλάτι. Για το μείγμα που θα βουτήξουμε το κοτόπουλο, ανακατεύουμε 2 αυγά μαζί με δύο κούπες γάλα, μία κουταλιά της σούπας από μία καυτερή σος της επιλογής σου και λίγο αλάτι και σκόνη σκόρδου και αφήνουμε το μείγμα για λίγο στο ψυγείο. Βάζουμε σε ένα βαθύ μπολ, μία κουταλιά της σούπας αλάτι, το αλεύρι, το πιπέρι, το σκόρδο σε σκόνη, τη πάπρικα και το κρεμμύδι σε σκόνη. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και έτοιμο. Στη συνέχεια, βάζουμε αρκετό ηλιέλαιο να κάψει για να μπορούμε να τηγανίσουμε το κοτόπουλο μας.
Βγάζουμε το κοτόπουλο από το ψυγείο και το περνάμε από το μείγμα με το αυγό και μετά από το μείγμα με το αλεύρι να καλυφθεί όλο το κοτόπουλο. Μόλις πάρει χρώμα το κοτόπουλο, το βάζουμε σε μία μεγάλη πιατέλα με απορροφητικό χαρτί και μόλις κρυώσει λίγο είναι έτοιμο να το φάμε. Το αυθεντικό, ζουμερό, τραγανιστό, ξεροψημένο KFC κοτόπουλο, είναι έτοιμο να το απολαύσεις!