Μια συνταγή του Στέλιου Παρλιάρου
Ένα «αμυγδαλωτό» που φτιάχνεται με φιστίκι Αιγίνης για να δώσει ιντριγκαδόρικη γεύση στο κλασικό ελληνικό κέρασμα για όλες τις ώρες. Ντελικάτη γεύση που θα ενθουσιάσει όσους το δοκιμάσουν.
Δείτε επίσης: Ζυμαρικά με τόνο
Υλικά
Για τα κεράσματα
- 200 γρ. ασπράδι (περίπου 7 ασπράδια από αβγά μικρού μεγέθους)
- 700 γρ. φιστίκια Αιγίνης, αλεσμένα λίγα λίγα στο μούλτι μέχρι να γίνουν σκόνη (καθαρό βάρος)
- 300 γρ. ζάχαρη άχνη
Για την επικάλυψη
- άχνη ζάχαρη
- φιστίκια Αιγίνης, κομμένα στη μέση, για το στόλισμα
- 1 ασπράδι αβγού
Eκτέλεση:
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε τη σκόνη φιστικιού με τη ζάχαρη άχνη και προσθέτουμε το ασπράδι. Ανακατεύουμε ξανά πολύ καλά μέχρι να γίνει μια μαλακή πάστα, την οποία αφήνουμε στο ψυγείο για 1 ώρα, να σφίξει. Πλάθουμε στρογγυλά αμυγδαλωτά των 20 γρ. με τη βοήθεια άχνης ζάχαρης, γιατί αλλιώς η ζύμη κολλάει στα χέρια. Τα τοποθετούμε πάνω σε λαδόκολλα. Χτυπάμε ελαφρώς το ασπράδι για την επικάλυψη και μέσα σε αυτό βουτάμε την κάτω πλευρά κάθε φιστικιού, τα οποία έπειτα κολλάμε στο κέντρο των αμυγδαλωτών. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 150° C για 12-14 λεπτά.
Πηγή: steliosparliaros.gr
Δείτε επίσης: