Σοκολατένια λεμονόπιτα

Forever Woman

Δεν υπάρχει πιο ανάλαφρο και δροσερό γλυκό από μία λεμονόπιτα

Όταν στο παιχνίδι μπαίνει και η σοκολάτα, το αποτέλεσμα είναι εκρηκτικό! Δοκιμάστε αυτή τη σοκολατένια λεμονόπιτα και θα μας θυμηθείτε.

Διάβασε επίσης: Εύκολη συνταγή για μαρμελάδα κυδώνι

ΥΛΙΚΑ

Για τη ζύμη

  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, τεμαχισμένο
  • 2 αβγά (100 γρ.)
  • 225 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 30 γρ. κακάο

Για τη γέμιση

  • 500 γρ. ζάχαρη λευκή, κρυσταλλική
  • 250 γρ. λευκά αμύγδαλα αλεσμένα σε σκόνη
  • 270 γρ. φρεσκοστυμμένος χυμός λεμονιού
  • 30 γρ. ξύσμα λεμονιών
  • 7 αβγά (350 γρ.)
  • 150 γρ. βούτυρο Lurpak, τεμαχισμένο
  • 200 γρ. σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
  • ζάχαρη άχνη για πασπάλισμα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Για τη ζύμη

Ζυμώνουμε στο μίξερ με το φτερό όλα τα υλικά μαζί μέχρι να γίνει μία σφιχτή ζύμη. Την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε για μία ώρα στο ψυγείο. Ανοίγουμε τη ζύμη με τον πλάστη (ανάμεσα σε δύο φύλλα λαδόκολλας για να μην κολλάει) σε λεπτό φύλλο πάχους 3 χλστ. Μεταφέρουμε το φύλλο σε μια φόρμα τάρτας διαμέτρου 24 εκ. και ύψους 4 εκ. και το πιέζουμε να εφαρμόσει καλά στα τοιχώματα. Με ένα μαχαίρι κόβουμε όσο εξέχει από αυτό.

Για τη γέμιση

Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε τη ζάχαρη μαζί με την αμυγδαλόσκονη, τα αβγά, το χυμό και το ξύσμα. Λιώνουμε την κουβερτούρα μαζί με το βούτυρο σε μπεν μαρί ή στο φούρνο μικροκυμάτων και τα ενσωματώνουμε στο προηγούμενο μείγμα. Ανακατεύουμε πολύ καλά και γεμίζουμε την τάρτα. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 170ºC για 60-70 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει και σερβίρουμε πασπαλίζοντας με ζάχαρη άχνη.

Η τάρτα διατηρείται κατά προτίμηση εκτός ψυγείου.

Πηγή: steliosparliaros.gr

Δείτε επίσης: