Γευστικότατο
Όλα τα αρώματα του τσουρεκιού σε ένα εύκολο και γρήγορο κέικ.
Υλικά
Μερίδες: 8-10
Κέικ
- 500 γρ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
- 400 γρ. ζάχαρη
- 250 γρ. βούτυρο
- 100 γρ. γαλα πλήρες
- 100 ml φρέσκο χυμό πορτοκάλι
- 4 αυγά μεσαία
- 3 γρ. μαχλέπι σε σκόνη
- 3 γρ. κακουλέ (κάρδαμο) σε σκόνη
- 2 γρ. μαστίχα σε σκόνη (ή σε κρυστάλλους χτυπημένη στο γουδί με μια πρέζα ζάχαρη για να γίνει σκόνη)
- 1 βανίλια
- ξύσμα από 2 πορτοκάλια ακέρωτα
Γλάσο
- 200 γρ. μαστίχα υποβρύχιο
- 50 γρ. κουβερτούρα λευκή
Διαδικασία
Για το κέικ
- Στον κάδο του μίξερ, με το φτερό χτυπάμε σε μέτρια προς δυνατή ταχύτητα το βούτυρο με τη ζάχαρη μέχρι να αφρατέψουν καλά. Αμέσως μετά προσθέτουμε σιγά σιγά τα αυγά χτυπημένα.
- Στη συνέχεια προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά, συνεχίζοντας το ανακάτεμα στην ίδια ταχύτητα για ένα λεπτό ακόμα.UnmuteRemaining Time -0:00Fullscreen
- Αδειάζουμε το μείγμα σε στρογγυλή κλασική φόρμα κέικ με τρύπα, την οποία έχουμε βουτυρώσει και αλευρώσει από πριν.
- Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο, στη μεσαία σχάρα, στους 170 στον αέρα, για 40 λεπτά περίπου.
Για το γλάσο
- Σε μπεν μαρί βάζουμε τα υλικά του γλάσου και τα ζεσταίνουμε ανακατεύοντας με ένα κουτάλι μέχρι να γίνει ένα ομοιογενές μείγμα.
Γλασάρισμα
- Όταν κρυώσει το κέικ, γλασάρουμε με όποιον τρόπο και και με όση ποσότητα επιθυμούμε από το γλάσο μαστίχας.
Πηγή:https://www.gastronomos.gr