Παραδοσιακή Μαγειρίτσα

Forever Woman

Ένα πιάτο που όλοι περιμένουν στο τραπέζι του Πάσχα

Γευστικό και καλό μαγειρεμένο συκωτάκι, φρέσκα μυρωδικά και λαχταριστό αυγολέμονο…Δεν θα μπορούσα να μιλάω για κάτι άλλο πέρα από τη περίφημη μαγειρίτσα! Ένα πιάτο που όλοι περιμένουν στο τραπέζι του Πάσχα, το οποίο μπορείτε να φτιάξετε πανεύκολα στη κουζίνα του σπιτιού σας! Γι’ αυτό και σας έχω τη καλύτερη συνταγή για Παραδοσιακή Μαγειρίτσα! Ακολουθήστε τα παρακάτω βήματα και κάντε φίλους και οικογένεια να γλύφουν τα δάχτυλα τους!

Υλικά

Για την μαγειρίτσα

  • 1.200 γρ. συκωταριά αρνίσια
  • 130 γρ. ελαιόλαδο
  • 1 ξερό κρεμμύδι, ψιλοκομμένο
  • 50 γρ. λευκό κρασί
  • 2 & 1/2 λίτρα νερό
  • 2 κ.γ. αλάτι
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα, ψιλοκομμένα
  • 110 γρ. ρύζι γλασέ
  • 1/2 ματσάκι μαϊντανό
  • 1/2 ματσάκι άνηθο
  • 1 λεμόνι, ξύσμα
  • Μαυροπίπερο

Για το αυγολέμονο

  • 2 λεμόνια
  • 2 αυγά

Μέθοδος Εκτέλεσης

  1. Γεμίζουμε μία μεγάλη κατσαρόλα με νερό και βάζουμε μέσα την αρνίσια συκωταριά. Αφήνουμε να βράσει για 15′ λεπτά σε δυνατή φωτιά με μισό σκεπασμένο καπάκι.
  2. Στη συνέχεια πετάμε το νερό και ρίχνουμε τη συκωταριά μέσα σε σουρωτήρι. Τη ξεπλένουμε ελαφρώς με καθαρό νερό και τη τοποθετούμε πάνω σε επιφάνεια κοπής, όπου και την ψιλοκόβουμε.
  3. Στην ίδια κατσαρόλα που χρησιμοποιήσαμε προηγουμένως, ρίχνουμε το ελαιόλαδο και το ψιλοκομμένο κρεμμύδι και σοτάρουμε για 1-2′ λεπτά. Προσθέτουμε το ψιλοκομμένο συκώτι και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 4-5′ λεπτά.
  4. Ρίχνουμε μέσα το λευκό κρασί, ανακατεύουμε και μόλις εξατμιστεί προσθέτουμε 2 & 1/2 λίτρα νερό και αφήνουμε να βράσει με κλειστό καπάκι για 30′ λεπτά.
  5. Προσθέτουμε το αλάτι και τα φρέσκα κρεμμυδάκια και αφήνουμε να βράσει για άλλα 5′ λεπτά με κλειστό καπάκι.
  6. Στη συνέχεια ρίχνουμε μέσα το ρύζι, το μαϊντανό και τον άνηθο, ανακατεύουμε και αφήνουμε να βράσει για 10′ λεπτά με κλειστό καπάκι.
  7. Αφαιρούμε τη κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε ξύσμα από 1 λεμόνι, ανακατεύουμε και βάζουμε λίγο μαυροπίπερο. Αφήνουμε να κρυώσει 5′ λεπτά.
  8. Στύβουμε 2 λεμόνια και βάζουμε μαζί με τα αυγά τον χυμό τους στο blender και χτυπάμε.
  9. Χύνουμε το αυγολέμονο σε ένα μπολ και προσθέτουμε μία κουταλιά από τη μαγειρίτσα σε αυτό, ανακατεύοντας ταυτόχρονα με σύρμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλη μία φορά.
  10. Κρατώντας μία σίτα πάνω από τη κατσαρόλα, ρίχνουμε μέσα όλο το αυγολέμονο και ανακατεύουμε καλά με το σύρμα.
  11. Σερβίρουμε με φρέσκο ψωμάκι και φέτες λεμονιού.

Σημειώσεις από τον Σεφ

  • Την ίδια ώρα που βάζουμε στη κατσαρόλα τον μαϊντανό, μπορούμε να προσθέσουμε και 5-6 φύλλα ψιλοκομμένου μαρουλιού.

Πηγή: dimitrismichailidis.com